More

  Nintendo verlaagt verkoopprognose voor Switch vanwege wereldwijd chiptekort |

  Nintendo heeft zijn verkoopprognose voor Switch verlaagd vanwege aanhoudende tekorten aan halfgeleiders, zo maakte het bedrijf bekend in zijn winstrapport. Het verwacht nu 24 miljoen Switch-eenheden te verzenden voor het fiscale jaar dat eindigt op 31 maart 2022 in plaats van de 25,5 miljoen eenheden die het oorspronkelijk had voorspeld.

  Het probleem kwam dit kwartaal aan de orde, aangezien Nintendo erin slaagde slechts 3,83 miljoen Switch-consoles te verzenden, vergeleken met 6,86 miljoen in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Tot nu toe is de netto-omzet voor het jaar met 18,9 procent gedaald tot 624,2 miljard yen ($ 5,46 miljard) jaar-op-jaar.

  Dat is echter geen grote verrassing, aangezien de verkoop van Switch en software explodeerde tijdens de COVID-19-lockdown en daarna onmogelijk bleek te zijn, vooral omdat chips en componenten sindsdien schaarser zijn geworden. De cijfers van vandaag omvatten geen verkoop van de Switch OLED, aangezien de inkomsten alleen gegevens opleveren tot 30 september, een volledige week voordat de bijgewerkte console arriveerde.

  Ondanks de herziene verkoopverwachtingen verwacht Nintendo deze te evenaren totale omzet van 1.600 miljard yen ($14 miljard) ten opzichte van het vorige fiscale jaar, mede dankzij games. Het doel is om 200 miljoen software-eenheden te verkopen, 10 miljoen meer dan vorig jaar, wat zou helpen de daling van de consoleverkoop te compenseren. Aankomende titels zijn onder meer Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl plus een Game & Watch met Zelda-thema.

  De populairste games tot nu toe dit fiscale jaar zijn Legend of Zelda: Skyward Sword (3,6 miljoen verkochte exemplaren), Mario Kart 8 Deluxe (3,34 miljoen stuks) en Animal Crossing: New Horizons (2,22 miljoen stuks). De lancering van Metroid Dread kwam na de winstperiode die Nintendo vandaag rapporteert.

  Ondanks de lagere verwachtingen en lauwe consoleverkopen dit kwartaal, heeft Nintendo tot nu toe 92,87 miljoen Switch-eenheden verkocht. Dat is nog steeds minder dan de Wii, die het huidige verkooprecord voor thuisconsoles van het bedrijf heeft van 101,63 miljoen verkochte eenheden. Als Nintendo echter in de buurt komt van de 11,57 miljoen verkochte eenheden tijdens de vakantieperiode van vorig jaar, zou de Switch – geholpen door het nieuwe Switch OLED-model – tegen het einde van het jaar eindelijk dat cijfer kunnen overtreffen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]