More

  Microsoft’s Edge-browser is nu ‘stabiel’ op Linux |

  Ja, je leest het goed: Microsoft heeft officieel een webbrowser voor Linux uitgebracht. Ars Technica meldt dat de softwaregigant eindelijk zijn eerste stabiele versie van Edge voor Linux heeft uitgebracht. De op Chromium gebaseerde browser is beschikbaar via de website van Microsoft (in .deb- en .rpm-formaten) of via de opdrachtregel met behulp van een Linux-pakketbeheerder.

  De Linux-versie heeft lang op zich laten wachten. Microsoft testte de Edge-variant ongeveer een jaar in zijn Dev- en Beta-kanalen en komt meer dan twee jaar na de Mac- en Windows-versies. Het is niet duidelijk wat de reden van het wachten was, hoewel Linux historisch gezien weinig marktaandeel voor consumenten-pc’s had.

  De functiepariteit is in ieder geval grotendeels intact. Het is niet verwonderlijk dat u geen compatibiliteitsmodus voor Internet Explorer zult vinden (alleen Windows heeft die), maar u kunt tabbladen, bladwijzers, wachtwoorden en extensies synchroniseren. Dit kan uw favoriete browser zijn als u Linux op een persoonlijk systeem gebruikt, maar de browserconfiguratie vanaf uw Windows-pc aan het werk wilt.

  De release is symbolisch voor hoe de relatie van Microsoft met Linux in de loop der jaren is veranderd. Het bedrijf was notoir vijandig in de vroege jaren 2000, toen CEO Steve Ballmer Linux “een kankergezwel” op intellectueel eigendom noemde en het anders behandelde als een bedreiging voor Windows. Internet Explorer diende in feite als een afschrikmiddel voor toekomstige Linux-switchers, aangezien veel voor IE geoptimaliseerde sites niet goed zouden werken in Linux-browsers zonder aanzienlijke inspanning, als ze al zouden draaien.

  Twee decennia vooruit flitsen en het is een ander verhaal. Het bedrijf is nu veel meer gericht op services dan op Windows, en dat betekent dat aanbiedingen als Microsoft 365 en Windows 365 zo toegankelijk mogelijk moeten worden gemaakt. Microsoft moet vriendelijk zijn voor Linux-gebruikers om te voorkomen dat ze rivalen zoals Google Workspace gebruiken – Edge voor Linux kan de moeite waard zijn als het leidt tot jarenlange abonnementskosten, zelfs als gebruikers geen plannen hebben om over te stappen naar Windows.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]