More

  ‘Metroid Dread’ herinnerde me eraan waarom Metroid een essentiële serie is |

  Nintendo melkt af en toe een aantal van zijn grote franchises uit, maar Metroid is daar over het algemeen niet een van. Metroid Dread is zelfs de eerste geheel nieuwe game in de serie sinds de verdeeldheid zaaiende Metroid: Other M in 2010 arriveerde. Als de vijfde mainline, side-scrolling game in de serie, heeft Dread veel waar te maken. En hoewel het geen totale heruitvinding van de franchise is, zoals Metroid Prime 19 jaar geleden was, doet het ook uitstekend werk om de valkuil van het gevoel van een vernieuwde versie te vermijden, een probleem dat af en toe de andere vlaggenschipfranchises van Nintendo teistert.

  Dat is een platgetreden pad, maar Nintendo heeft deze keer de zaken omgedraaid met de EMMI ontmoetingen, angstaanjagende robotvijanden die je door specifieke delen van de kaart stalken.

  In het begin was ik bang dat deze ontmoetingen te frequent zouden zijn, of te moeilijk om te ontsnappen, maar ontwikkelaar MercurySteam heeft uitstekend werk geleverd om de E.M.M.I. gebieden. Ontsnappen aan de gevreesde robots door de zones te verlaten die ze patrouilleren, is niet zo moeilijk, en je hoeft niet zo lang in hun gebieden door te brengen dat het hele spel overgaat in stealth-spanning.

  Aan de andere kant , als je wordt betrapt door een EMMI, dan is dat het zo’n beetje. Je hebt één kans om hun dodelijke aanval te blokkeren, en ik heb het maar één keer goed gedaan. Ik ben waarschijnlijk tientallen keren gepakt en ben er nooit levend uitgekomen. Gelukkig reset de game je gewoon naar de deur die de E.M.M.I. zone als je faalt, dus je zult niet veel voortgang verliezen.

  html>” />Dat gezegd hebbende, het ziet er ook buitengewoon indrukwekkend uit op mijn 4K-tv. </p>
<p>De meeste gameplay-kenmerken van Metroid-titels zijn hier, inclusief power-ups zoals geladen schoten, de morph-ball, het raketkanon en tal van andere terugkerende favorieten. Maar er is genoeg nieuw hier, zoals de grapple beam en screw attack, om het spel fris te houden.</p>
<p>Misschien voor mensen die de Metroid-serie eerder obsessief hebben gespeeld, voelt Dread meer als een vernieuwing. Maar hoewel ik de kerncomponenten van deze games ken, is de first-person Metroid Prime de game die ik het beste ken – ik heb nooit de originele game verslagen, of de hoog aangeschreven Super Metroid op de Super NES. Als je op mij lijkt, laat dat je er dan niet van weerhouden om Metroid Dread te proberen. Er is een reden waarom zogenaamde Metroidvania-spellen nog steeds populair zijn. </p>
<p>En als je er nog nooit een hebt geprobeerd, is het verkrijgen van het nieuwste deel in de serie die het genre heeft helpen definiëren een geweldige manier om je voeten nat te maken. Het belangrijkste is dat het niet voelt alsof MercurySteam en Nintendo zojuist de vakjes voor deze game hebben aangevinkt. Inderdaad, de vaardigheid die MercurySteam naar Samus Returns bracht (een remake van Metroid II: Return of Samus uit 1991 voor de Game Boy) is hier te zien; Nintendo heeft beslist de juiste ontwikkelaar gekozen om de eerste Metroid-game sinds 2002 te maken.</p>
<p>Wees gewoon niet eigenwijs – ren als een hel als een E.M.M.I. spoort je op..</p>
<script type=

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]