More

  Met schulden beladen FC Barcelona begint NFT’s te verkopen |

  FC Barcelona, ​​een van de grootste voetbalclubs, veilt NFT’s “op basis van enkele van de historische momenten van de club”. Details zijn voorlopig schaars, maar het lijkt erop dat de club fans zal toestaan ​​te bieden op clips van hoogtepunten in een stijl die lijkt op die van NBA Top Shot. De transacties zullen plaatsvinden via Ownix, een nieuwe op Ethereum gebaseerde marktplaats die veilingen zal aanbieden voor digitale snuisterijen in verschillende categorieën. Het bedrijf zegt dat de Barcelona NFT’s zullen worden geselecteerd door een “speciale gezamenlijke commissie” en vervolgens worden geslagen, eerst als unieke eenmalige veilingen en later als een bredere limited edition of collectie. Ownix, dat met deze aankondiging uit stealth tevoorschijn komt, heeft momenteel een vrij beperkte selectie van items om te kopen, waaronder enkele Squid Game en Batman-thema fanart, plus wat dit ook is.

  Barcelona’s beslissing om NFT’s te gaan verkopen, is mogelijk ingegeven door de schuldencrisis waarin de club zich momenteel bevindt, met schulden die deze zomer rond de $ 1,56 miljard zijn gerapporteerd. Het vorige leiderschap van de club wordt beschuldigd van roekeloze uitgaven aan een aantal spelers met hoge lonen die vervolgens ondermaats hebben gepresteerd. Deze zomer werd de club gedwongen tot een branduitverkoop en kon Lionel Messi, een van ‘s werelds meest succesvolle spelers, niet behouden vanwege regels over hoe hoog de loonsom zou kunnen zijn. Dat NFT’s in wezen de definitie zijn van geld voor oud touw, betekent dat het het soort financiële kans is dat een club als Barcelona op dit moment niet kan afslaan.

  De club is niet de enige die met zijn voeten in het slijk van cryptocurrency springt, met veel grote namen die “Fan Tokens” aanbieden via Socios. Dat bedrijf biedt clubs de mogelijkheid om hun eigen munten te slaan en deze te gebruiken om engagementprogramma’s met hun fans uit te voeren. Maar in tegenstelling tot echte socio’s – het Spaanse woord voor de leden die een echt eigendomsbelang in hun club bezitten – laten deze tokens je alleen toe om deel te nemen aan peilingen die zijn opgesteld door de clubleiding, aan wedstrijden mee te doen, enzovoort. Maar ondanks de voor de hand liggende beperkingen, verdient Socios al geld, en toen de Franse Paris Sant-Germain Lionel Messi tekende, was een deel van zijn “welkomstpakket” een bundel van deze tokens, waarvan werd aangenomen dat ze (op dat moment) tot $ 34 miljoen waard waren .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]