More

  Google streeft naar een Pentagon-cloudcontract ondanks eerdere zorgen van werknemers |

  Drie jaar nadat zijn betrokkenheid bij het controversiële Project Maven-programma van het leger leidde tot een strijd tussen de werknemers binnen zijn muren, hoopt Google naar verluidt opnieuw samen te werken met het Pentagon. Volgens The New York Times streeft het bedrijf “agressief” naar het Joint Warfighting Cloud Capability-cloudcontract van het ministerie van Defensie. Een Google-woordvoerder bevestigde aan dat het een bod nastreefde.

  Begin juli aangekondigd, is het programma een vervanging voor het geannuleerde Joint Enterprise Defense Infrastructure-initiatief van $ 10 miljard van het leger. Met JEDI was het Pentagon van plan om zijn IT-infrastructuur te moderniseren met hulp van Microsoft. Het contract liep echter vast nadat Amazon het voor de rechtbank had aangevochten, deels vanwege beschuldigingen dat voormalig president Donald Trump zich had bemoeid met het evaluatieproces.

  In tegenstelling tot JEDI is JWCC een contract met meerdere leveranciers dat het leger uiteindelijk zal zien werken met meer dan één bedrijf. Toen het Pentagon het programma aankondigde, zei het dat het voorstellen van zowel Amazon als Microsoft zou verzamelen. Destijds zei het dat zij de twee leveranciers waren die het meest geschikt waren om aan zijn behoeften te voldoen, maar merkte op dat het ook openstond voor samenwerking met andere bedrijven.

  Toen het bedrijf zijn betrokkenheid bij Maven bevestigde, zei het dat zijn technologie alleen voor “niet-offensief gebruik” was gebruikt en dat het materiaal markeerde voor “menselijke beoordeling”. De verontwaardiging binnen het bedrijf groeide snel. Ongeveer 4.000 werknemers hebben een verzoekschrift ingediend bij Google-CEO Sundar Pichai om het bedrijf uit het project te halen. Sommige werknemers verlieten Google zelfs tijdens de aflevering. In de nasleep van het protest heeft het bedrijf zijn contract met het Pentagon niet verlengd.

  Het heeft ook een reeks ethische principes opgesteld om zijn militaire AI-werk te leiden. Die richtlijnen verbieden het bedrijf om machine learning te gebruiken met betrekking tot “wapens of andere technologieën waarvan het hoofddoel of de implementatie is om letsel bij mensen te veroorzaken of rechtstreeks te vergemakkelijken.” Toen Google de principes vaststelde, vertelde Pichai naar verluidt aan de arbeiders dat hij hoopte dat ze “de tand des tijds” zouden doorstaan.

  Ondanks deze richtlijnen streeft Google naar het JWCC-contract. Volgens The Times heeft het bedrijf “gehaast” om een ​​voorstel voor te bereiden om aan Pentagon-functionarissen te presenteren over waarom het bij het project zou moeten worden betrokken. Het contract is naar verluidt een prioriteit voor het bedrijf, waarbij de outlet meldt dat Google werknemers van andere opdrachten heeft gehaald om aan zijn bod te werken.

  “We zijn er sterk van overtuigd dat een multi-cloudstrategie de afdeling de beste oplossing biedt voor vandaag en in de toekomst”, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

  De vraag is dan of het contract verenigbaar is met de AI-richtlijnen en welk effect dat heeft op de medewerkers. Die principes laten ruimte voor het om met het leger samen te werken aan projecten die zaken als cyberbeveiliging omvatten, en het heeft al contracten om het ministerie van Defensie te helpen met de opleiding van piloten en het onderhoud van marineschepen.

  Als het contract binnenhaalt, heeft vernomen dat het bedrijf verwacht het ministerie van Defensie te kunnen helpen met cloudservices zoals hosting, opslag en netwerken, naast kunstmatige intelligentie en machine learning. In het bijzonder zou het Pentagon de data-analysemogelijkheden van Google kunnen gebruiken om krachten zoals klimaatverandering en de huidige pandemie te voorspellen en te volgen. Elk aangepast AI-werk dat de taak met zich meebrengt, moet worden doorgelicht volgens de richtlijnen van het bedrijf. Het verwacht ook dat het met het Pentagon kan samenwerken aan meer prozaïsche kwesties zoals veiligheid, reizen van werknemers en financiën.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]