More

  Google Nieuws keert terug naar Spanje na zeven jaar afwezigheid |

  Google Nieuws zal begin 2022 weer beschikbaar zijn in Spanje nadat de regering van het land een koninklijk besluit heeft ingevoerd dat de online auteursrechtwetten wijzigt. Kortom, Google zal licentiekosten kunnen bedingen met individuele uitgevers, in plaats van ze allemaal te betalen. Dat brengt de Spaanse regels in overeenstemming met het kader van de Europese Unie.

  In december 2014 sloot Google zijn Nieuws-service in het land af, net voordat een wet van kracht werd die het bedrijf zou hebben gedwongen uitgevers te betalen voor het gebruik van al hun inhoud, inclusief koppen, op het tabblad Nieuws. Uitgevers konden zich niet afmelden. Nu hebben ze de keuze, en Google kan bepalen of ze ze moeten betalen nadat het land de Europese auteursrechtrichtlijn heeft geïmplementeerd.

  Kort nadat Google News in Spanje had gesloten, drong een groep die kranten in het land vertegenwoordigde aan op de overheid om op te treden en Google ertoe te brengen de service te herstellen. De Spaanse Vereniging van Krantenuitgevers zei dat het verlies van Nieuws “ongetwijfeld een negatief effect” zou hebben op het publiek en de uitgevers.

  Google zegt dat de terugkeer van Nieuws lezers in Spanje berichtgeving zal geven over verhalen uit een reeks van publicaties en helpen om verkeerde informatie te bestrijden. Het beweert dat de verhuizing ook gunstig zal zijn voor uitgevers en journalisten in termen van meer zichtbaarheid voor hun werk en meer verkeer naar hun websites.

  Bovendien is het bedrijf van plan om Google News Showcase naar Spanje te brengen. Dat is een product en programma dat is ontworpen om hoogwaardig nieuws van uitgevers in Google Nieuws en Discover samen te stellen en ze daarvoor te betalen. Google heeft ook enkele uitgevers betaald om een ​​aantal van hun paywall-verhalen in Showcase gratis aan de lezers aan te bieden.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]