More

  Crypto-oplichters hebben $ 500K gestolen uit portefeuilles met behulp van gerichte Google-advertenties |

  Oplichters gebruikten afgelopen weekend een nieuw type phishing-campagne, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van e-mail, om ongeveer $ 500.000 aan cryptocurrency uit portefeuilles te stelen. Volgens Check Point Research kochten die slechteriken Google Ads-plaatsingen voor hun frauduleuze websites die populaire portemonnees imiteren, zoals Phantom App en MetaMask. De kwaadaardige websites hebben URL’s die dicht bij die van het origineel liggen, zoals “phantonn.app” – de echte service-URL is “phantom.app” – met ontwerpen die ook zijn gekopieerd van de echte deal.

  Check Point ResearchCheck Point Research invoeren en vervolgens de website stelen als ze de website van het slachtoffer bezoeken

  De oplichters zullen dan nep Als het slachtoffer de nepwebsite gebruikt om een ​​nieuwe portemonnee te maken, krijgt hij de geheime herstelzin van de aanvaller. In het geval dat ze de herstelzin gebruiken om in te loggen, loggen ze in feite in op het account van de slechte acteur, en elk geld dat erop wordt overgemaakt, gaat naar de oplichter. Vooral voor MetaMask heeft de nepwebsite de mogelijkheid om een ​​bestaande portemonnee te importeren. Omdat hiervoor een seed-frase vereist is, krijgen de oplichters er ook toegang toe.

  Zoals Check Point Research uitlegt, zijn de Phantom App en MetaMask enkele van de meest populaire portemonnees voor Solana en Ethereum. Het verwees naar Reddit-forums om tot de conclusie te komen dat alleen al afgelopen weekend ongeveer een half miljoen dollar werd gestolen, en het vond 11 gecompromitteerde portemonnee-accounts met crypto met een waarde tussen $ 1.000 en $ 10.000. De oplichters hadden al geld uit die portemonnees gehaald voordat CPR ze vond.

  CPR zegt dat oplichtingsgroepen nu bieden op zoekwoorden in Google Ads, wat een bewijs is van hoe effectief de methode is. Het adviseert gebruikers nu om de URL van de portemonnee nauwkeurig te onderzoeken en de Google Ads-resultaten helemaal over te slaan om niet onbewust in de zwendel te trappen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]