More

  Videobewerking en audio-opname komen naar Microsoft Office-apps |

  Microsoft geeft Office een boost met een aantal (waarschijnlijk achterstallige) hulpmiddelen voor het maken van media. Als onderdeel van een uitgebreide reeks updates voegt het bedrijf Clipchamp-videobewerking toe aan de Office-suite. De onlangs verworven webgebaseerde tool helpt je om “professioneel ogende” clips te maken, ongeacht je vaardigheden. Je kunt natuurlijk video’s maken voor je andere Office-projecten, maar Microsoft ziet Clipchamp ook als een eenvoudige bewerkingstool voor persoonlijk beeldmateriaal.

  Het zal ook veel gemakkelijker zijn om die professionele glans toe te voegen aan je PowerPoint-presentaties. Microsoft voegt een “opnamestudio” toe aan PowerPoint waarmee je audio kunt vastleggen voor die momenten waarop je niet live kunt (of wilt) presenteren. U kunt aantekeningen maken op dia’s, de achtergrond aanpassen en de weergave kiezen die u het beste helpt bij het opnemen. Als u klaar bent, kunt u een voorbeeld van de presentatie bekijken en zoveel als nodig opnieuw opnemen. Wees echter geduldig met deze functie, aangezien Microsoft verwacht dat deze pas begin 2022 “algemeen beschikbaar” zal zijn.

  Andere updates zijn subtieler, maar kunnen in de juiste omstandigheden net zo nuttig zijn. Microsoft draaft uit met Context IQ, een reeks AI-“ervaringen” voor Microsoft 365 die in eerste instantie situationeel bewuste aanbevelingen zullen doen in Editor. Het zal relevante contacten voorstellen wanneer u bijvoorbeeld mensen wilt taggen, of vergadertijden aanbevelen wanneer iedereen beschikbaar is.

  Ontwikkelaars zullen ook een betere reden hebben om Excel te proberen. Microsoft introduceert een JavaScript-framework in de spreadsheet-app waarmee u aangepaste gegevenstypen en functies kunt maken met behulp van de webgebaseerde taal. JavaScript zal later in november beschikbaar zijn in preview-vorm. Veel (zo niet de meeste) Excel-gebruikers zullen hier niet veel behoefte aan hebben, maar het kan waardevol zijn als uw werk om gegevens draait.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]