More

  Rapport koppelt de meeste ontkenningen van klimaatverandering op Facebook aan 10 publicaties |

  De meeste verkeerde informatie over klimaatverandering is afkomstig van slechts een handvol bronnen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Center for Countering Digital Hate (CCDH). De organisatie ontdekte dat tien uitgevers verantwoordelijk zijn voor 69 procent van alle interacties met ontkenning van klimaatverandering op Facebook. Inbegrepen in de groep, die de CCDH ‘The Toxic Ten’ noemt, zijn Breitbart, Russia Today en Media Research Center, dat banden heeft met de fossiele brandstofindustrie.

  De bevindingen weerspiegelen in grote lijnen die van een ander rapport dat de CCDH eerder in het jaar gepubliceerd, waaruit bleek dat maar liefst 73 procent van de verkeerde informatie over vaccins op Facebook kan worden gekoppeld aan slechts 12 personen die het ‘desinformatie-dozijn’ worden genoemd. Die studie is alom geciteerd door Amerikaanse wetgevers die sociale-mediaplatforms hebben opgeroepen meer te doen om de “dringende bedreiging” aan te pakken die verkeerde informatie voor de volksgezondheid vormt.

  Net als bij het eerdere dozijn desinformatierapport, Meta , het moederbedrijf van Facebook, betwistte de methode die de CCDH gebruikte om haar laatste onderzoek samen te stellen. “De 700.000 interacties die volgens dit rapport over klimaatontkenning gingen, vertegenwoordigen 0,3 procent van de meer dan 200 miljoen interacties op Engelse openbare inhoud over klimaatverandering van Pages en openbare groepen in dezelfde periode”, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Het wees ook op de onlangs aangekondigde uitbreiding van functies zoals het Climate Change Information Center als bewijs van zijn inzet om verkeerde informatie over het onderwerp aan te pakken.

  In een interview met The Washington Post zei Imran Ahmed, de chief executive van de CCDH, zei dat de organisatie ongeveer 7.000 artikelen heeft bekeken die tussen oktober 2020 en oktober 2021 zijn gepubliceerd. Hij noemde de steekproef “robuust” en zei dat er genoeg gegevens waren “om representatieve vondsten van trends af te leiden.”

  Bovendien, het rapport onderzocht de financiële prikkels die betrokken zijn bij het publiceren van inhoud over de ontkenning van klimaatverandering. De CCDH schat dat acht van de bedrijven die zijn opgenomen in de Toxic Ten, de afgelopen zes maanden $ 5,3 miljoen aan Google-advertentie-inkomsten hebben verdiend, waarbij $ 1,7 miljoen naar de zoekgigant ging. “We hebben onlangs een nieuw beleid aangekondigd dat uitgevers en YouTube-creators expliciet verbiedt inkomsten te genereren met inhoud die de ontkenning van klimaatverandering promoot. Dit beleid wordt van kracht op 8 november en onze handhaving zal net zo gericht zijn als het verwijderen van advertenties van afzonderlijke pagina’s met inhoud die inbreuk maakt op de inhoud.” een woordvoerder van Google vertelde .

  “Als je alles bij elkaar optelt, heb je deze twee industrieën, Big Oil en Big Tech, en dat zijn de twee industrieën die de grootste bedreiging vormen voor het voortbestaan van onze soort”, vertelde Ahmed aan The Post.

  De timing van het rapport The Toxic Ten komt wanneer afgevaardigden van over de hele wereld elkaar ontmoeten op de COP26-klimaattop van de VN in Schotland in wat wordt beschreven als “de laatste beste ter wereld kans” om de uitstoot van broeikasgassen te beteugelen. Zonder dramatische reducties ligt de planeet momenteel op schema voor een “catastrofale” stijging van de temperatuur op aarde met 2,7 graad Celsius. Met elke extra graad van opwarming boven de doelstelling van 1,5 graad die door de Overeenkomst van Parijs is vooropgesteld, is er een groter risico dat de planeet specifieke omslagpunten passeert die kunnen leiden tot nog dramatischere klimaatveranderingen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]