More

  Facebook sluit zijn gezichtsherkenningssysteem af |

  Meta trekt zich steeds verder terug van gezichtsherkenning. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het het gezichtsherkenningssysteem op Facebook de komende weken gaat sluiten. Je wordt niet langer automatisch herkend in foto’s als je je hebt aangemeld voor de functie, en het Facebook-team zal meer dan een miljard gezichtsherkenningssjablonen verwijderen. De beschrijvingen van Automatic Alt Text voor slechtzienden zullen ook stoppen met het benoemen van mensen die op foto’s worden gedetecteerd.

  Het bedrijf zei dat het de beslissing nam na “groeiende zorgen” over het bredere gebruik van gezichtsherkenning, inclusief “onzekerheid” over regelgeving van de technologie. Hoewel Meta geloofde dat gezichtsherkenning in sommige situaties nog steeds nuttig zou kunnen zijn, zoals het verkrijgen van toegang tot een vergrendelde rekening, vond het een “smallere”, meer op privacy gerichte benadering beter passen dan de bredere uitgaande strategie. Voor herkenning op het apparaat is het bijvoorbeeld niet nodig om gegevens met externe servers te delen.

  Er was al grote druk om het systeem af te sluiten. Meta (toen Facebook) schikte een privacyrechtzaak over gezichtsherkenning voor $ 650 miljoen in 2020, en het is waarschijnlijk niet happig om soortgelijke zaken aan te pakken. Regeringen, variƫrend van Massachusetts tot de Europese Unie, hebben een gedeeltelijk verbod op het gebruik van gezichtsherkenning aangenomen of overwegen dit sterk. Het opt-in-systeem van Facebook is misschien niet expliciet in strijd met die wetten, maar de boodschap is duidelijk: uitgebreide gezichtsherkenningssystemen zijn niet erg welkom.

  Zoals het er nu uitziet, is Meta niet de enige. Amazon heeft nu een onbeperkt verbod op het gebruik door de politie van zijn Rekognition-platform en Google weigert sinds 2018 gezichtsherkenningstechnologie te verkopen. Hoewel Meta het concept niet volledig heeft opgegeven, wil het duidelijk graag gezien worden als vooruitstrevend – en doorgaan met het herstellen van zijn minder dan uitstekende reputatie op het gebied van privacy.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]