More

  De eerste vrouwelijke leider van Blizzard, Jen Oneal, treedt af te midden van een lopende rechtszaak tegen genderdiscriminatie |

  Jen Oneal is teruggetreden uit haar rol als co-leider van Blizzard, waardoor Mike Ybarra het hoofd wordt van de studio die bekend staat om het maken van Overwatch, World of Warcraft en Diablo. Oneal zal tijdelijk overstappen naar een nieuwe functie, maar zal Activision Blizzard (boete en King) aan het einde van het jaar verlaten.

  Activision Blizzard wordt geconfronteerd met een handvol rechtszaken en onderzoeken naar meldingen van seksuele intimidatie, betasten, en systemische discriminatie op grond van geslacht in de studio, als gevolg van het leiderschap naar beneden. Oneal en Ybarra namen het over als co-leiders van Blizzard in augustus nadat president J. Allen Brack was genoemd in de oorspronkelijke rechtszaak in Californië, wat leidde tot zijn ontslag. Oneal was de eerste vrouw in een presidentsrol sinds de oprichting van Activision in 1979.

  Oneal publiceerde een open brief aan de Blizzard-gemeenschap, die gedeeltelijk als volgt luidt:

  Ik heb de beslissing genomen om af te stappen van co-leidend Blizzard Entertainment en zal overstappen naar een nieuwe functie voordat hij ABK aan het einde van het jaar verlaat. Met onmiddellijke ingang zal Mike Ybarra Blizzard leiden. Ik doe dit niet omdat ik geen hoop meer heb voor Blizzard, integendeel – ik ben geïnspireerd door de passie van iedereen hier, die met heel hun hart werkt aan betekenisvolle, blijvende verandering. Deze energie heeft me geïnspireerd om uit te stappen en te onderzoeken hoe ik meer kan doen om games en diversiteit elkaar te laten kruisen, en hopelijk een bredere impact op de industrie te hebben waar ook Blizzard (en andere studio’s) van zullen profiteren. Hoewel ik niet helemaal zeker weet welke vorm dat zal aannemen, ben ik verheugd om een ​​nieuwe reis te beginnen om erachter te komen.

  Na maanden van druk van werknemers, aandeelhouders en overheidsinstanties beëindigde Activision Blizzard haar beleid van gedwongen arbitrage in gevallen van seksuele intimidatie en discriminatie, en implementeerde een nultolerantiebenadering van intimidatie in de studio. De oorspronkelijke rechtszaak in Californië is aan de gang.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  Blizzard kondigde twee grote vertragingen aan naast het nieuws over het vertrek van Oneal: Overwatch 2 en Diablo IV, die geen van beide een releasevenster kregen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]