More

  Qualcomm is van plan om tegen 2040 netto nul uitstoot van broeikasgassen te produceren |

  Nu de COP26-klimaattop van de VN aan de gang is, is Qualcomm het nieuwste bedrijf dat een duurzaamheidsbelofte heeft aangekondigd. De chipmaker zegt dat het tegen 2040 een netto-nuluitstoot zal bereiken. Dit is de routekaart die het bedrijf heeft opgesteld. Tegen 2030 zegt Qualcomm dat het zijn Scope 1 en 2 broeikasgasemissies met 50 procent zal verminderen ten opzichte van het basisniveau voor 2020. Datzelfde jaar is het van plan zijn Scope 3-emissies met 25 procent te verminderen ten opzichte van waar ze zich in 2020 bevonden.

  Scope 1 omvat alle vervuiling die rechtstreeks door het bedrijf wordt geproduceerd of door emissiebronnen die het bezit of beheert. Scope 2 omvat ondertussen indirecte emissies die worden veroorzaakt door de elektriciteit, verwarming en koeling die Qualcomm verbruikt. Tot slot omvat Scope 3 alle andere indirecte emissies die door zijn waardeketen worden geproduceerd.

  In de context van een bedrijf als Qualcomm dat afhankelijk is van TSMC, Samsung en andere gieterijen om zijn chips te produceren, is het verminderen van zijn Scope 3-emissies de meest impactvolle (en moeilijke) manier waarop het bedrijf zijn impact op het milieu kan verminderen. Volgens een schatting van Imec, dat onlangs een duurzaam chipprogramma met Apple aankondigde, wordt ongeveer 75 procent van de broeikasgasemissies die aan een mobiel apparaat zijn gekoppeld, geproduceerd wanneer het wordt gemaakt, waarvan bijna de helft afkomstig is van het chipfabricageproces.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]