More

  Meta beschrijft zijn laatste inspanningen om klimaatverandering te bestrijden terwijl COP26 begint |

  Meta (het moederbedrijf van Facebook) heeft zich bij andere grote technologiebedrijven aangesloten bij het doen van meer toezeggingen op het gebied van klimaatverandering nu de COP26-top van de VN begint. Naast het nemen van maatregelen om zijn eigen ecologische voetafdruk te verkleinen, is Meta gericht op “mensen helpen nauwkeurige, wetenschappelijk onderbouwde informatie te vinden en tegelijkertijd verkeerde informatie aan te pakken”, aldus Nick Clegg, Meta’s vice-president van wereldwijde zaken en communicatie.

  Het bedrijf zegt dat wanneer zijn factcheckpartners een stuk inhoud als onwaar beoordelen, er een waarschuwingslabel wordt toegevoegd en dat het bericht minder vaak verschijnt in de nieuwsfeeds van gebruikers. Er is een zoekwoorddetectiefunctie die Meta inschakelt tijdens “kritieke openbare evenementen” om factcheckers te helpen relevante inhoud sneller te vinden. Dit zal tijdens COP26 worden ingeschakeld om factcheckers in het Engels, Spaans, Portugees, Indonesisch, Duits, Frans en Nederlands te helpen desinformatie over het klimaat sneller te vinden en te ontkrachten.

  Het Climate Change Information Center, dat vorig jaar debuteerde om gebruikers kennis van experts over dit probleem te bieden, wordt nu naar meer landen uitgerold en zal binnenkort beschikbaar zijn in meer dan 100 gebieden. De hub zal ook de nationale uitstoot van broeikasgassen laten zien naast de doelstellingen en toezeggingen van landen om regeringen misschien meer verantwoordelijk te maken. Bovendien breidt Facebook in meer dan een dozijn landen het gebruik van labels op berichten over klimaatverandering uit om gebruikers naar het centrum te leiden.

  De VN zal binnenkort haar ActNow-chatbot updaten op Messenger, Instagram en haar website om 10 extra acties voor te stellen die gebruikers kunnen nemen om verandering te bestrijden. Er zijn nieuwe camerastickers op Messenger, Instagram en Messenger Kids die tot doel hebben gebruikers te helpen “een gesprek aan te knopen” over klimaatverandering.

  Bovendien start Meta een programma om bedrijven te helpen die zijn apps gebruiken hun ecologische voetafdruk te verkleinen en duurzamere praktijken toe te passen. Het Green Boost for Small Businesses-project gaat deze maand van start in het VK en Spanje, voornamelijk gericht op voedselproducenten, restaurants en de horeca. Meta zal het programma in 2022 uitbreiden naar Italië, Frankrijk en andere landen.

  Anders zegt Meta dat het een van de oprichters is van de Sustainable Aviation Buyers Alliance. Het doel van de groep is om te streven naar netto nul vliegreizen door te investeren in duurzame vliegtuigbrandstof.

  Deze inspanningen zijn bedoeld als aanvulling op interne acties die Meta heeft ondernomen om klimaatverandering tegen te gaan. Het bedrijf bereikte in 2020 netto nul CO2-uitstoot en sinds eerder dit jaar gebruikt het 100 procent hernieuwbare energie. Andere milieubewuste inspanningen zijn onder meer het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen met 97 procent in de afgelopen vier jaar en ondersteunende maatregelen om koolstof uit de atmosfeer te verwijderen. Net als Microsoft streeft Meta ernaar om tegen 2030 meer water te herstellen dan het gebruikt.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]