More

  Facebook heeft een Bitcoin-oplichter geverifieerd die zich voordeed als Elon Musk |

  Ondanks de pogingen van Facebook om verdacht populaire accounts te verifiëren, is het (op zijn zachtst gezegd) niet perfect. The Verge heeft gemeld dat het bedrijf ten onrechte een Facebook-fanpagina voor Elon Musk heeft geverifieerd als het eigen officiële account van Musk. Bovendien lijkt het te worden beheerd door een Bitcoin-oplichter.

  De pagina, die op het moment van schrijven 153.000 volgers heeft, erkent eigenlijk dat het niet Musk is… tenminste in het gedeelte Over . Daar staat: “Dit is een fanpagina, die tweets enz. van hem uploadt.” Maar dan eindigt de URL op “ElonMuskoffici”, wat aangeeft dat ze zeker doen alsof het officieel is. In het gedeelte Paginatransparantie staat dat de mensen die de pagina beheren, “gevestigd zijn in Egypte”, niet in de VS, waar Musk woont.

  Het account heeft momenteel 11 berichten, en hoewel de meeste slechts reposts zijn van Musk’s tweets, is de meest recente duidelijk een nep-Bitcoin-weggeefactie (de post is inmiddels verwijderd) . De vroegste is op 21 oktober, maar zoals The Verge opmerkte, is de pagina eigenlijk op 28 juli 2019 gemaakt onder de naam “Kizito Gavin” met sindsdien verschillende naamswijzigingen. Het veranderde zijn naam op 17 oktober in Elon Musk.

  Facebook-verificatie vereist dat accounteigenaren een bewijs van hun identiteit overleggen, zoals een rijbewijs of paspoort, maar oplichters hebben soms manieren gevonden om het officiële proces te omzeilen.< /p>

  We hebben contact opgenomen met Meta, het bedrijf dat voorheen bekend stond als Facebook, voor commentaar, maar hebben nog geen reactie ontvangen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]