More

  Facebook haalt door de overheid gerunde trollenboerderij in Nicaragua neer |

  Facebook heeft een door de overheid gerunde trollenboerderij in Nicaragua uitgeschakeld, waar meerdere overheidsinstanties hebben geholpen bij het runnen van een netwerk van nepaccounts en mediapagina’s die zich uitstrekten over Facebook, Instagram, TikTok, Twitter en YouTube. Facebook deelde details van het netwerk in zijn maandelijkse rapport over gecoördineerd niet-authentiek gedrag op het platform.

  Naast honderden nepaccounts op zijn platform, exploiteerde de trollenboerderij ook een “complex netwerk van mediamerken” op Blogspot, WordPress en Telegram, aldus Facebook in een verklaring. Sommige nepaccounts deden zich voor als aanhangers van de regering, terwijl sommige zich voordeden als universiteitsstudenten, die in 2018 protesten tegen de regering leidden. Het nepaccount maakte ook massaal melding van activisten en andere regeringscritici in een poging hen van Facebook te verbannen. Begin 2019 begon de groep ook met het “posten en kunstmatig vergroten van lof over de Nicaraguaanse regering en de regerende FSLN-partij.”

  Hoewel het niet de eerste keer is dat Facebook een regering betrapt die dit soort operaties uitvoert, Facebook zei dat de Nicaraguaanse inspanning uniek was omdat ze in staat waren om het te koppelen aan meerdere overheidsinstellingen, waaronder het Social Security Institute en het Hooggerechtshof. Het hoofdkwartier van het postkantoor van het land, Managua, diende als een “hoofdknooppunt” voor de trollenboerderij, en overheidsmedewerkers leken zelfs te posten volgens een regelmatig schema van 9.00 tot 17.00 uur.

  “Dit was echt het dichtste dat we hebben gehad maar toch geleid tot een hele overheidsoperatie”, zei Facebooks Global Threat Intelligence Lead for Influence Operations, Ben Nimmo, tijdens een gesprek met verslaggevers. “Dit is de eerste keer dat ik kan bedenken [dat] we zoveel verschillende instellingen hebben zien betrokken raken.”

  Het is ook opmerkelijk dat Facebook de start van de operatie terugvoerde tot 2018, wat veel betekent van de activiteit bleef jarenlang onopgemerkt. Nimmo merkte op dat hoewel de geautomatiseerde systemen van het bedrijf in 2018 enkele nepaccounts konden detecteren en uitschakelen, de operatie “complex” en tijdrovend was om te onderzoeken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]