More

  De Chinese versie van ‘Fortnite’ stopt op 15 november |

  Epic Games en Tencent sluiten de Chinese versie van Fortnite af. Spelers in spe kunnen de game niet langer registreren of downloaden en de servers worden op 15 november gesloten, volgens een aankondiging op de Chinese website van Battle Royale.

  “De test van Fortress Night heeft tot een einde komen”, luidt het bericht (via Google Translate). “We zullen de server in de nabije toekomst afsluiten.” Er werd geen reden gegeven voor de sluiting van de game.

  Spelers die in die versie van Fortnite stapten, hadden een andere ervaring dan die elders, zoals PC Gamer opmerkt. Er was een aparte gezondheidsbalk voor schade opgelopen tijdens de storm, en verschillende spelers konden een Victory Royale verdienen als ze het lang genoeg overleefden.

  Hoewel het niet duidelijk is hoeveel Fortnite-spelers er in China waren, is het nooit officieel gelanceerd in het land, volgens analist Daniel Ahmad. De Chinese incarnatie van Fortnite was meer dan twee jaar in b├Ętatests en de overheid verleende Tencent, die de game daar publiceerde, geen licentie. Als zodanig kon Tencent geen inkomsten genereren met Fortnite met in-app-transacties. heeft contact opgenomen met Epic en Tencent voor commentaar.

  Ahmad wees er ook op dat Battle Royale-titels “strikt gereguleerd” zijn in China. De originele versie van PlayerUnknown’s Battlegrounds had geen functies voor het genereren van inkomsten in het land. Tencent lanceerde in 2019 een meer patriottische, gore-vrije vervanging genaamd Game for Peace, waaraan toezichthouders groen licht gaven.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]