More

  Cryptocurrency ‘Squid Game’ stort in in een zwendel van $ 3 miljoen |

  Een cryptocurrency geïnspireerd door Squid Game heeft met succes genoeg investeerders verleid om de waarde ervan te zien stijgen tot meer dan $ 2.800… voordat de makers ervan verzilverden en verdwenen. De cryptocurrency genaamd $SQUID, die niet officieel werd goedgekeurd door Netflix, werd eind oktober gelanceerd en steeg binnen enkele dagen tot 310.000 procent in waarde. Het werd zogenaamd verkocht als een manier om een ​​aankomend online spel te spelen, gebaseerd op de Zuid-Koreaanse serie, waarin mensen die in de schulden zitten, gedwongen worden een dodelijk spel te spelen.

  Maandagochtend om 5.40 uur kelderde de waarde van de munt naar $0, de website verdween (u kunt hier een archief bekijken) en het Twitter-account werd geblokkeerd. Zoals Gizmodo uitlegde, organiseerden de makers ervan wat in de cryptowereld wordt genoemd als een ‘rug pull’, waarbij de makers van de munt uitbetalen voor echt geld en verdwijnen. De oplichters zijn mogelijk met maar liefst $ 3,38 miljoen aan de haal gegaan.

  Er waren meerdere tekenen dat de cryptocurrency vanaf het begin oplichterij was – mensen hebben ze gewoon gemist of genegeerd, misschien vanwege de belofte van een game gebaseerd op de populaire Netflix-show. De website zat vol met spel- en grammaticafouten, en zoals Gizmodo opmerkte, konden mensen munten kopen, maar ze niet verkopen.

  Dit is niet de eerste keer dat een munt op basis van een popcultuurfenomeen wordt gelanceerd, en het zal ook niet de laatste keer zijn. Hoewel sommige legitiem kunnen zijn, moeten degenen die erin willen investeren, opletten voor tekenen van fraude. Eerder dit jaar bleek een cryptocurrency gebaseerd op The Mandalorian ook een scam te zijn.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]