More

  Chevrolet’s Project X-auto uit 1957 is nu een EV |

  Een van de beroemdste auto’s die Chevrolet ooit heeft gebouwd, is nu een elektrisch voertuig. Het bedrijf werkte samen met Cagnazzi Racing en Hot Rod-uitgever MotorTrend om het Chevy Project X-voertuig uit 1957 te elektrificeren.

  Het ter ziele gegane Popular Hot Rodding-magazine van MotorTrend kocht de Project X-auto in 1965 voor $ 250. In de afgelopen decennia heeft het gebruikt om een ​​reeks energietechnologieën te testen. Vóór het elektrische systeem had het een Chevy LSX V-8-motor.

  De auto heeft nu een elektrische aandrijflijn van 400 volt met een geschat vermogen van 340 pk en een koppel van 330 pond-voet – dat zijn zeer vergelijkbare cijfers naar Cadillac’s Lyriq EV. Chevrolet zegt dat de batterij 30 kilowattuur elektriciteit kan opslaan. De actieradius is afhankelijk van het gemonteerde snelwisseldifferentieel, dat kan worden verwisseld om de auto te optimaliseren voor acceleratie of actieradius. Toch beweert Chevy dat de nu-EV “voldoende bereik heeft voor cruisen in het weekend”. rembekrachtiger en elektrohydraulische stuurbekrachtigingspomp. Sommige veren zijn ook gewisseld, omdat er minder gewicht onder de motorkap en meer aan de achterkant is in vergelijking met de vorige incarnatie. Project X heeft nu dezelfde versnellingshendel met drukknop als de Chevrolet Corvette 2021.

  Dit is het derde jaar op rij dat Chevy een klassieke auto heeft omgebouwd tot een EV voor SEMA. De autofabrikant deed dit om te pronken met de mogelijkheden van het eCrate Connect- en Cruise-systeem, zoals Autoblog aangeeft. Dat is een combinatie van een elektrische kratmotor en een batterij die is ontworpen om het voor knutselaars gemakkelijker te maken om projecten op batterijen te bouwen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]