More

  Apple werkt naar verluidt aan een manier waarop iPhones auto-ongelukken kunnen detecteren en automatisch 911 kunnen bellen |

  Je iPhone heeft misschien volgend jaar een nieuwe mogelijkheid: het detecteren van een auto-ongeluk en het automatisch bellen van 911. Apple is van plan een functie genaamd ‘crashdetectie’ voor zowel iPhones als horloges te onthullen, volgens een Wall Street Journal-rapport. De functie zou sensoren gebruiken zoals de accelerometer die in Apple-apparaten is ingebouwd.

  Apple werkt naar verluidt al enkele jaren aan de functie en test deze met behulp van gegevens uit de echte wereld. Volgens documenten die door de WSJ zijn ingezien, heeft Apple gegevens verzameld die anoniem zijn gedeeld door iPhone- en Watch-gebruikers. Het heeft meer dan 10 miljoen vermoedelijke botsingen met voertuigen gedetecteerd, waarvan meer dan 50.000 vergezeld gingen van een oproep naar 911. Apple heeft die gegevens gebruikt om de nauwkeurigheid van zijn crashdetectie-algoritme te verbeteren, aangezien een noodoproep van 911 een behoorlijk solide bevestiging is van een ernstige crash.

  Het is zeker niet de eerste die hiermee naar de gate gaat. Google heeft een vergelijkbare functie voor de Pixel 3 en Pixel 4 geïntroduceerd via de Personal Safety-app die kan detecteren wanneer je een auto-ongeluk hebt gehad en hulpdiensten kan waarschuwen. GM biedt het al jaren aan in zijn auto’s met OnStar en introduceerde onlangs crashdetectie op smartphones via de OnStar Guardian-app. De voertuigservice van OnStar reageert naar verluidt op meer dan 6.000 crashmeldingen per maand, zoals de WSJ opmerkte.

  Apple heeft valdetectie geïntroduceerd in de Apple Watch 4-serie en het kan automatisch nooddiensten bellen en contact opnemen met uw dierbaren als u binnen een bepaalde tijd niet op een prompt reageert. De crashdetectiefunctie zou in 2022 uitkomen voor iPhone en Apple Watches, op voorwaarde dat alles volgens plan verloopt.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]