More

  Amazon’s Project Kuiper zal eind 2022 twee prototypesatellieten lanceren |

  Amazon heeft een nieuwe mijlpaal bereikt op weg naar zijn doel om 3.236 lage banen om de aarde te plaatsen om het grootste deel van de planeet te voorzien van internettoegang. Maandag diende het bedrijf een vergunningsaanvraag in bij de Federal Communications Commission voor de lancering van twee prototypesatellieten, KuiperSat-1 en KuiperSat-2. Ze zullen veel van de technologie├źn bevatten die het bedrijf van plan is op te nemen in de uiteindelijke productievariant van zijn constellatiesatelliet, waardoor het de kans krijgt om te testen hoe die systemen het doen buiten een laboratoriumomgeving. Tegelijkertijd zullen de tests het mogelijk maken om zijn lanceringsprocedures en missiebeheer te valideren wanneer het tijd is om zijn volledige netwerk in een baan om de aarde te brengen.

  “We hebben veel nieuwe technologie uitgevonden om te voldoen aan onze kosten- en prestatiedoelen voor Project Kuiper. Alle systemen testen goed in gesimuleerde en laboratoriumomgevingen, en we zullen binnenkort klaar zijn om te zien hoe ze presteren in de ruimte”, zegt Rajeev Badyal, vice-president technologie voor Project Kuiper. “Er is geen vervanging voor testen in een baan om de aarde en we verwachten veel te leren gezien de complexiteit en het risico van het werken in zo’n uitdagende omgeving.”

  Volgens Amazon zal het KuiperSat-1 en KuiperSat-2 tegen het einde van 2022. Zodra de test is voltooid, is het bedrijf van plan de satellieten uit hun baan te halen, zodat ze niet worden toegevoegd aan de puinhoop die rond de planeet cirkelt. Bovendien zal een van de satellieten een zonnescherm hebben, zodat Amazon kan zien of het helpt om het minder reflecterend te maken en daardoor minder zichtbaar voor telescopen op de grond.

  Met de aankondiging van vandaag deelde Amazon mee dat het samenwerkt met ABL Space Systems om KuiperSat-1 en KuiperSat-2 in de ruimte te brengen. De nieuwe RS1-raket van het bedrijf zal de satellieten in een baan om de aarde brengen. Een van de belangrijkste ontwerpkenmerken van Amazon’s Kuiper-vaartuig is dat ze compatibel zijn met meerdere lanceersystemen, waaronder de Atlas V-raket van United Launch Alliance.

  Zodra de test is voltooid, moet Amazon snel handelen om het hele systeem in de ruimte te krijgen. Toen de FCC zijn oorspronkelijke plan goedkeurde, zei het bedrijf dat het tegen 2026 de helft van de satellieten in een baan om de aarde zou brengen en de hele constellatie tegen 30 juli 2029.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]