More

  G20-deal verhoogt het minimumbelastingtarief voor grote technologiebedrijven |

  Grote technologiebedrijven moeten binnenkort mogelijk aanzienlijke belastingen betalen, ongeacht de mazen in de belastingwetgeving die ze eerder hadden. BBC News meldt dat de leiders van de G20 een akkoord hebben bereikt dat een wereldwijd minimumbelastingtarief van 15 procent voor grote bedrijven zou vaststellen. De langlopende deal zou vanaf vandaag (31 oktober) officieel moeten zijn en zou vanaf 2023 van kracht worden.

  De VS gooiden het concept oorspronkelijk om te voorkomen dat bedrijven creatief boekhouden gebruiken (zoals de “Double Irish regeling”) om te voorkomen dat ze het grootste deel van hun belastingen in het land betalen. Andere landen omarmden het idee echter, en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) vertelde CBC News dat de stap ongeveer $ 150 miljard zou kunnen binnenhalen van bedrijven over de hele wereld.

  De deal zou technologie kunnen ontmoedigen reuzen als Amazon, Apple, Google, Meta en Netflix vertrouwen op mazen in de wet om hun winst te maximaliseren. Als de deal het beloofde geld binnenhaalt, kunnen regeringen openbare diensten beter financieren en problemen zoals klimaatverandering helpen aanpakken.

  Er is echter veel kritiek, en niet alleen van degenen die over het algemeen tegen hogere belastingen zijn. Oxfam, bijvoorbeeld, heeft ‘gulle carve-outs’ vernietigd die een enkel inkomen beschermden en waarvan het 10 jaar duurt om af te bouwen. De pro-gelijkheidsgroep beweerde ook dat de deal “extreem beperkt” was en minder dan 100 bedrijven zou treffen en weinig geld zou opleveren voor armere landen. De regeling kan de status-quo voor de G20-landen verslaan, maar het zal niet noodzakelijkerwijs enkele openstaande zorgen wegnemen.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]