More

  Facebook maakt een nieuwe generatie gevoelige robots mogelijk |

  Zonder tastzin zou het monster van Frankenstein zich nooit hebben gerealiseerd dat “vuur slecht” is en zouden we een onstuitbare gereanimeerde moordmachine in handen hebben gehad. Wees dus dankbaar voor de meest ondergewaardeerde van je vijf zintuigen, een waar robots binnenkort zelf van kunnen genieten. Facebook kondigde maandag aan dat het een reeks tactiele technologieën heeft ontwikkeld die robots een tastgevoel zullen geven dat de gekke dokter zich nooit zou kunnen voorstellen.

  Maar waarom doet Facebook überhaupt de moeite om naar robotica-onderzoek te kijken? ? “Voordat ik lid werd van Facebook, was ik aan het chatten met Mark Zuckerberg, en ik vroeg hem: ‘Is er een gebied gerelateerd aan AI waarvan je denkt dat we er niet aan zouden moeten werken?’, herinnerde Yann LeCun, Facebook’s hoofd AI-wetenschapper zich tijdens een recente pers telefoongesprek. “En hij zei: ‘Ik kan geen goede reden vinden om aan robotica te werken’, dus dat was het begin van ons FAIR [Facebook AI Research]-onderzoek, dat we niet aan robotica gaan werken.”< /p>

  “Toen, na een paar jaar,” vervolgde hij, “werd het duidelijk dat er veel interessante vooruitgang wordt geboekt in AI-werk in de context van robotica, omdat dit de nexus is van waar mensen in AI-onderzoek zich bevinden. proberen te bereiken; de volledige cirkel van perceptie, redenering, planning en actie, en vervolgens feedback krijgen van de omgeving.”

  Als zodanig heeft FAIR zijn tactiele technologie-onderzoek gecentreerd op vier hoofdgebieden van onderzoek: hardware, simulatie , verwerking en perceptie.

  In tegenstelling tot conventionele tactiele sensoren, die doorgaans afhankelijk zijn van capacitieve of resistieve methoden, is DIGIT eigenlijk vision-gebaseerd. dims?image_uri=https%3A% 2F%2Fs.yimg.com

  Calandra merkte op dat DIGIT ongeveer $ 15 kost om te produceren en omdat het open source hardware is, zijn de productieschema’s beschikbaar voor universiteiten en onderzoeksinstellingen met fabricagemogelijkheden. Dankzij een samenwerking met GelSight is het ook te koop voor onderzoekers (en zelfs voor het publiek) die er zelf geen kunnen bouwen.

  dims?image_uri=https%3A%2F%2Fs.yimg.com%EERLIJK

  In termen van simulatie, waarmee ML-systemen in een virtuele omgeving kunnen trainen zonder de noodzaak om enorme hoeveelheden hardwaregegevens uit de echte wereld te verzamelen (op dezelfde manier waarop Waymo zijn zelfrijdende voertuig heeft verfijnd systemen in de loop van 10 miljard computer gegenereerde mijlen), heeft FAIR TACTO ontwikkeld.

  Dus hoe komt het dat mensen in staat zijn om auto te leren rijden met 10 tot 20 uur oefenen met nauwelijks toezicht?”

  “Het is omdat we, tegen de tijd dat we 16 of 17 worden, een best goed model van de wereld,” vervolgde hij. We begrijpen inherent de implicaties van wat er zou gebeuren als we met een auto van een klif zouden rijden, omdat we bijna twee decennia ervaring hebben met het concept van zwaartekracht, evenals dat van rondneuzen en erachter komen. “Dus ‘hoe machines dat model van de wereld te laten leren waarmee ze gebeurtenissen kunnen voorspellen en plannen wat er gaat gebeuren als gevolg van hun acties’ is hier echt de kern van het probleem.”

  Sensoren en simulatoren zijn allemaal goed en wel, ervan uitgaande dat je een geavanceerde Comp Sci-graad hebt en een diep begrip van de ML-trainingsprocedure. Maar veel aspirant-robotici hebben dat soort kwalificaties niet, dus om de beschikbaarheid van DIGIT en TACTO te vergroten, heeft FAIR PyTouch ontwikkeld – niet te verwarren met PyTorch. Terwijl Torch een machine learning-bibliotheek is die zich voornamelijk richt op vision-based en NLP-bibliotheken, draait PyTouch om aanraakgevoelige applicaties.

  “Onderzoekers kunnen eenvoudig hun DIGIT aansluiten, een vooraf getraind model downloaden en dit als een bouwsteen gebruiken in hun robottoepassing”, schreven Calandra en Facebook AI Hardware Engineer, Mike Lambeta, in een blog die maandag werd gepubliceerd.

  “Dit vervormbare elastomeer bevat micromagnetische deeltjes”, zei Facebook AI Research Manager, Abhinav Gupta. “En dan hebben we elektronica – een dunne flexibele PCB, die in wezen een raster van magnetometers is. De sensortechnologie achter de huid is heel eenvoudig: als je er kracht op uitoefent, zal het elastomeer vervormen en, terwijl het vervormt, verandert het de magnetische flux die wordt gelezen [door] magnetometers.”

  “A gegeneraliseerde tactiele sensing skin zoals ReSkin zal een bron van rijke contactgegevens bieden die nuttig kunnen zijn bij het bevorderen van AI in een breed scala aan op aanraking gebaseerde taken, waaronder objectclassificatie, proprioceptie en robotgrijpen”, schreef Gupta in een recent FAIR-blog. “AI-modellen die zijn getraind met aangeleerde tactiele detectievaardigheden, zullen in staat zijn tot vele soorten taken, waaronder taken die een hogere gevoeligheid vereisen, zoals werken in zorginstellingen, of grotere behendigheid, zoals het manoeuvreren van kleine, zachte of gevoelige objecten.”< /p>

  Ondanks dat het relatief goedkoop is om te produceren – 100 eenheden kosten ongeveer $ 6 om te maken – is ReSkin verrassend duurzaam. Het materiaal met een dikte van 2-3 mm gaat tot 50.000 aanrakingen mee, genereert hoogfrequente, 3-assige tactiele signalen en behoudt een tijdelijke resolutie tot 400 Hz en een ruimtelijke resolutie van 1 mm met een nauwkeurigheid van 90 procent.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]