More

  De mixed reality-headset van Apple speelt mogelijk ‘hoogwaardige’ VR-games |

  De geruchtmakende mixed reality-headset van Apple kan een zegen zijn voor VR-gaming. In zijn meest recente nieuwsbrief beweerde Mark Gurman van Bloomberg dat Apple streeft naar een headset die “hoogwaardige” VR-games aankan met zowel snelle chips als beeldschermen met een hoge resolutie. Hoewel het niet zeker is om welke chips het gaat, vermeldde een eerder lek een mogelijke 8K-resolutie per oog – Apple verwacht misschien niet dat games met die resolutie worden uitgevoerd, maar het zou duiden op serieuze verwerkingskracht.

  De headset is nog steeds klaar om “al in” 2022 aan te komen, zei Gurman. Hij suggereerde ook dat Apple de gemengde headset uiteindelijk zou opvolgen met een augmented-reality-only model, maar dat was “jaren later”.

  Hoe nauwkeurig de bewering ook is, het is twijfelachtig of de mixed reality-headset zou in de eerste plaats bedoeld zijn voor gaming. De prijs (naar verluidt zo hoog als $ 3.000) zou het kunnen delegeren aan ontwikkelaars en andere pro’s. Het zou dan geen rivaal zijn voor de $ 299 Quest 2. In plaats daarvan suggereert het rapport dat Apple deze eerste headset zou kunnen gebruiken om de weg vrij te maken voor meer betaalbare wearables waar gamen realistischer is.

  Het is veilig om aan te nemen dat Apple toegewijd is aan een headset, ongeacht het eindresultaat. Apple heeft bedrijven overgenomen en naar verluidt bestuurders door elkaar geschud met gemengde realiteit in gedachten. Dit zou niet zomaar een nevenproject voor het bedrijf zijn, zelfs als de mixed reality-technologie er jaren over zou kunnen doen om de mainstream te bereiken. Gaming kan een cruciale rol spelen als Apple een breder publiek wil bereiken.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]