More

  Toyota’s eerste batterij-EV heeft een actieradius van 280 mijl en een optie voor een zonnedak |

  Afgelopen april plaagde Toyota de bZ4X, de eerste van zeven “Beyond Zero” volledig elektrische voertuigen waarvan de autofabrikant zei dat hij in 2025 zou debuteren. Behalve om te onthullen dat het samenwerkte met Subaru om de SUV te ontwikkelen en dat het zou omvatten zijn aanstaande e-TNGA-aandrijflijn, deelde het bedrijf niet veel details over de bZ4X. Vrijdag kwam daar verandering in door de productieversie van het voertuig te onthullen.

  Toyota zal de bZ4X aanbieden in varianten met voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. De eerste zal beschikken over een enkele 150 kW die de auto in 8,4 seconden van nul tot 100 kilometer per uur kan versnellen. Volgens de WLTC-standaard beweert de autofabrikant dat de 71,4 kWh-batterij van het FWD-model ongeveer 500 kilometer of 310 mijl kan afleggen op een enkele lading. Verwacht dat die schatting zal afnemen zodra de EPA de auto test. Het is ook vermeldenswaard dat deze metingen afkomstig zijn van het Japanse model, dat uiteindelijk andere specificaties kan hebben dan welk(e) model(len) Toyota ook uitbrengt in de VS.

  dims?image_uri=https%3A%2F%2Fs.yimg.com%Toyota

  De batterij ondersteunt snelladen van 150 kW DC, waardoor deze na ongeveer 30 minuten opladen van leeg naar 80 procent gaat. Het AWD-model zal beschikken over twee motoren van 80 kW, één ingebouwd in elke as, voor een totaal vermogen van 160 kW. Hij kan in 7,7 seconden van nul naar 100 kilometer per uur accelereren. Toyota schat de actieradius van het AWD-model op 460 kilometer of 285 mijl op een enkele lading. In beide varianten is de batterij geïntegreerd in het chassis, een ontwerpkeuze die de autofabrikant helpt om het zwaartepunt van de SUV te verlagen en de stijfheid van het chassis te verbeteren.

  Toyota is ook van plan om de bZ4X uit te rusten met een handig extraatje Kenmerken. Een daarvan is een zonnedak waarvan de automaker zegt dat het ongeveer 1100 kilometer aan gratis stroomopwekking zal genereren. Het zal ook een steer-by-wire-systeem bieden dat de mechanische verbinding tussen het stuur en de voorwielen verwijdert. Beide functies zullen beschikbaar zijn in bepaalde modellen.

  De bZ4X zal medio 2022 in de VS en andere markten debuteren.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]