More

  The Morning After: Facebook heet nu Meta |

  Terwijl Facebook het sociale netwerk nog steeds Facebook is, heet het overkoepelende bedrijf dat het heeft opgericht nu Meta. Facebook Inc. verandert zijn naam om zijn talloze onderdelen te onderscheiden van het sociale netwerk, dat vrijwel overal een steeds slechtere reputatie heeft. Vooral in de laatste paar weken.

  Hoewel het bedrijf hoopt dat het een zekere mate van afleiding zal bieden van het huidige sentiment (en politieke focus), zal het mensen er niet van weerhouden om over Facebook Meta te praten.

  Mark Zuckerberg kondigde de nieuwe naam aan tijdens zijn keynote voor het Connect-evenement van het bedrijf. Hij zei: “Vanaf nu gaan we metaverse eerst zijn, niet eerst Facebook.”

  De verandering lijkt erg op hoe Google, het zoek- en technische gedeelte, werd gebundeld in Alphabet – een groter bedrijf om alle andere onderdelen te bevatten.

  De timing is misschien nog vreemder. De Facebook Papers – interne documenten waarin de belangrijkste tekortkomingen en problemen van het sociale netwerk worden beschreven – die desinformatie, haatzaaiende uitlatingen en censuur omvatten, zijn nu algemeen bekend. Is dit een afleiding of dwingt Facebook moedwillig zijn eigen transformatie af in een tijd waarin de meesten van ons meer geïnteresseerd zijn in hoe het zijn huidige staat gaat herstellen.

  Als ik Facebook niet wil gebruiken, waarom zou ik dat dan doen? Ik wil zijn kijk op VR en de metaverse gebruiken?

  -Mat Smith

  Meta stopt met het merk Oculus

  Facebook Portal zal in de toekomst ook bekend worden als Meta Portal.

  Na de bovenstaande aankondiging onthulde een Facebook-bericht van aankomend CTO Andrew “Boz” Bosworth dat Meta het merk Oculus met pensioen gaat.

  Evenzo zal de Oculus-app Meta Quest-app worden genoemd. Volgens Bosworth is het de bedoeling om de consument “duidelijk te maken” dat Quest een Meta-product is. “We zijn allemaal sterk gehecht aan het merk Oculus en dit was een zeer moeilijke beslissing om te nemen”, zei Bosworth. De naam druppelt door naar andere fysieke producten. Facebook Portal wordt ook Meta Portal.

  Lees verder.

  Teenage Engineering heeft een mini ITX pc-behuizing gemaakt met de naam Computer– 1

  Het chassis van $ 195 is al uitverkocht.

  dims?image_uri=https%3A%2F%2Fs.yimg .comTerwijl de iPhone-verkopen bijna 47 procent van de totale omzet van Apple uitmaakten. Hoewel de Mac-inkomsten slechts twee procent stegen, was dat net genoeg voor Apple om te zeggen dat het een nieuw record was voor de Mac.

  Lees verder.

  Sony heeft nu 13,4 miljoen PS5’s verkocht

  Een boost in games van derden hielp de daling van de verkoop van first-party’s te compenseren.

  h3>

  De verkoop van Sony’s PlayStation 5 blijft relatief stabiel en sterk, ondanks wijdverbreide voorraadtekorten, met 3,3 miljoen verkochte eenheden in het fiscale tweede kwartaal, vergeleken met 2,2 miljoen vorig kwartaal. Dat bracht de totale verkoop op 13,4 miljoen stuks, maakte Sony bekend. De verkoop van games steeg ook aanzienlijk met 76,4 miljoen eenheden, vergeleken met 63,6 miljoen in het voorgaande kwartaal. Het bedrijf heeft al verklaard dat het genoeg componenten heeft voor 22,6 miljoen eenheden om tegen maart 2022 te verkopen. Dat zou genoeg zijn om aan de verkoopprognoses te voldoen, maar als de verkoop echt explodeert tijdens de feestdagen, zou dat kunnen betekenen dat de tekorten zouden kunnen voortduren.

  Lees verder.

  Meta’s eerste gelekte product is een horloge met een inkeping

  Het bedrijf werkt naar verluidt op drie generaties smartwatches.

  .App-ontwikkelaar Steve Moser vond de afbeelding in de app van het bedrijf die werd gebruikt om zijn Ray-Ban Stories AR-zonnebril te bedienen, wat erop duidt dat het in de toekomst ook kan worden gebruikt om het horloge te bedienen.

  Lees verder.

  De grootste nieuwsberichten die je misschien hebt gemist

  Raspberry Pi stopt meer kracht in het $ 15 Zero 2 W-bord

  ‘Project Cambria’ is een high-end VR-headset die is ontworpen voor de metaverse van Facebook

  Facebook zegt dat het de metaverse niet wil bezitten, maar hem gewoon een vliegende start wil geven

  -deals: Shark’s zelfledigende robotstofzuiger is vandaag bijna voor de helft leeg

  Tesla’s Sentry-modus biedt bestuurders nu een liveweergave van hun auto

  Nikon onthult officieel de 45,7-megapixel Z9 met 8K-video en 20 fps burst-snelheden

  Amazon’s Prime Gaming-titels voor november bevatten ‘Control Ultimate Edition’

  VR-hit ‘Blade & Sorcery’ komt naar Oculus Quest 2 op 4 november

  Panasonic GH5 II review: een vlogklassieker wint aan snelheid en streamingmogelijkheden

  .

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]