More

  Meta stopt met het merk Oculus |

  Eerder vandaag kondigde Facebook aan dat het zichzelf omdoopte tot Meta. Toen CEO Mark Zuckerberg het nieuws voor het eerst deelde tijdens het Connect-evenement van het bedrijf, was het niet duidelijk hoe breed het van plan was de naam in zijn productportfolio te implementeren. Maar nu hebben we een veel beter idee dankzij een Facebook-bericht van inkomend CTO Andrew “Boz” Bosworth. Ten eerste gaat Meta het merk Oculus met pensioen.

  Vanaf begin 2022 zal de Oculus Quest in plaats daarvan bekend worden als de Meta Quest. Evenzo zal de Oculus-app in de toekomst Meta Quest-app worden genoemd. Volgens Bosworth is het de bedoeling om de consument “duidelijk te maken” dat Quest een Meta-product is. “We zijn allemaal sterk gehecht aan het merk Oculus en dit was een zeer moeilijke beslissing om te nemen”, zei Bosworth. “Terwijl we de naam met pensioen gaan, kan ik je verzekeren dat de originele Oculus-visie diep verankerd blijft in hoe Meta de massale acceptatie voor VR vandaag zal blijven stimuleren.”

  Als onderdeel van de rebranding gaat Meta ook achteruit op haar impopulaire beslissing om Facebook-logins te vereisen om Oculus-headsets te gebruiken. Bosworth zei dat het bedrijf werkt aan nieuwe manieren om mensen in staat te stellen in te loggen op het platform, en dat zal ergens volgend jaar worden uitgerold. “Dit is een van onze werkgebieden met de hoogste prioriteit intern”, voegde hij eraan toe. Bovendien filtert de naam naar andere producten, waaronder Facebook Portal. In de toekomst is het bedrijf van plan zijn slimme display Meta Portal te noemen.

  De mogelijkheid dat de naam Oculus zou verdwijnen, is waarschijnlijk iets dat fans in hun achterhoofd hebben gehad sinds Facebook het bedrijf in 2014 heeft overgenomen. Ten goede en ten kwade is het bedrijf dat ooit bestond niet meer. Het is nu een radertje in Meta’s ambities om een ​​metaverse te creëren.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]