More

  Mac-omzet bereikte vorig kwartaal een recordhoogte, zelfs zonder nieuwe MacBook Pro’s |

  Apple heeft de afgelopen twee jaar veel substantiële aanpassingen gedaan aan zijn productassortiment, en het lijkt erop dat het hier de juiste stappen zet. Het bedrijf maakte zojuist zijn resultaten bekend voor het kwartaal dat eindigde op 30 september, en Apple maakte 29 procent meer omzet dan een jaar geleden – dat is $ 83,4 miljard, voor degenen die het bijhouden.

  Zoals gewoonlijk liep de iPhone voorop. . De iPhone-verkopen waren goed voor bijna 47 procent van de totale omzet van Apple, en de iPhone-omzet van $ 38,9 miljard was een stijging van 47 procent op jaarbasis. Maar het is de moeite waard om te onthouden dat de iPhone 12-serie vorig jaar werd uitgesteld en pas in oktober (of november, in het geval van de iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max) in de verkoop ging. Dit jaar gingen alle vier de iPhone 13-modellen tegelijkertijd in de verkoop, medio september. Hoewel dat nog maar een paar weken van het kwartaal is, heeft het waarschijnlijk bijgedragen aan die enorme groei.

  Ook de iPad had een sterk kwartaal. Met een omzet van $ 8,25 miljard is het de kleinste van de vijf belangrijkste productcategorieën van Apple (iPhone, iPad, Mac, Services en “Wearables, Home en Accessories”), maar de iPad-categorie groeide jaar op jaar met 21 procent. De Mac daarentegen was vlak – de omzet van $ 9,2 miljard was slechts twee procent hoger – maar dat was net genoeg voor Apple om te zeggen dat het een nieuw record was voor de Mac.

  Apple’s Services-activiteiten groeien al jaren gestaag, dus het is niet verwonderlijk dat de omzet van dit kwartaal van $ 18,3 miljard ook een recordhoogte was. Maar voor de Mac is het interessant om te zien dat hij die mijlpaal bereikt zonder dat er nieuwe MacBook Pro-modellen op de markt zijn om de naald te helpen verplaatsen. Nu de nieuwe MacBook Pro is uitgebracht, is het de moeite waard om te zien hoe dit de Mac-inkomsten in het algemeen volgend kwartaal beïnvloedt.

  De groep wearables, home en accessoires groeide ook sterk, maar niet spectaculair (tot 12 procent). Maar net als bij de Mac zou het volgende kwartaal enorm kunnen zijn voor dat segment – de nieuwe Apple Watch Series 7 en de derde generatie AirPods zijn net in de uitverkoop geweest en het is gemakkelijk voor te stellen dat die producten een grote impact zullen hebben.

  Zoals gewoonlijk houdt Apple een gesprek met investeerders om 17.00 uur ET, en we luisteren mee om te zien of CEO Tim Cook dit kwartaal iets opmerkelijks te melden heeft.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]