More

  Facebook zegt dat het de metaverse niet wil bezitten, maar het gewoon opstarten |

  Dit is wat de metaverse van Facebook niet is: het is geen alternatieve wereld om ons te helpen ontsnappen aan onze dystopische realiteit, a la Snow Crash. Er is geen VR- of AR-bril voor nodig (althans, niet in het begin). En, belangrijker nog, het is niet iets dat Facebook voor zichzelf wil houden. In plaats daarvan, zoals Mark Zuckerberg aan de media beschreef voorafgaand aan de Facebook Connect-conferentie van vandaag, wedt het bedrijf dat dit het volgende grote computerplatform zal zijn na de opkomst van smartphones en het mobiele internet. Facebook is er zo zeker van dat Zuckerberg zelfs aankondigde dat het zichzelf hernoemt naar ‘Meta’.

  Na de afgelopen tien jaar geobsedeerd te zijn geraakt door onze telefoons en tablets – praktisch als een reflex leren naar beneden te staren en scrollen – de Facebook-oprichter denkt dat we meer tijd zullen besteden aan het kijken naar de 3D-objecten die om ons heen zweven in het digitale rijk. Of misschien volg je de avatar van een vriend terwijl ze als een hologram door je woonkamer dwalen. Het is in feite een digitale wereld die bovenop de echte wereld ligt, of een ‘belichaamd internet’ zoals Zuckerberg beschrijft.

  Voordat hij in het onkruid kwam voor zijn grootse nieuwe visie, liep Zuckerberg echter ook vooruit op kritiek op nu naar de toekomst kijken, aangezien de Facebook Papers het bedrijf afschilderen als een slecht beheerde kolos die constant winst boven veiligheid stelt.

  ze zijn misschien van mening dat er nooit echt een goed moment is om je op de toekomst te concentreren… Vanuit mijn perspectief denk ik dat we hier zijn om dingen te creëren en we geloven dat we dit kunnen doen en dat technologie dingen kan verbeteren. Dus we denken dat het belangrijk is om door te gaan.”

  Gezien de mate waarin Facebook, en Zuckerberg in het bijzonder, hebben bewezen onbetrouwbare beheerders van sociale technologie te zijn, is het bijna lachwekkend dat het bedrijf wil dat we kopen Net als de opkomst van apps voor het delen van foto’s en groepschats, heeft Zuckerberg in ieder geval een goed idee van wat er gaat komen. wil een metaverse bouwen die volledig eigendom is van Facebook. Hij denkt dat andere bedrijven dat ook niet zullen doen. Net als het mobiele web denkt hij dat elk groot technologiebedrijf iets zal bijdragen aan de metaverse. Hij hoopt gewoon van Facebook een pionier te maken.

  “In plaats van naar een scherm te kijken, of vandaag, hoe we naar internet kijken, denk ik dat je in de toekomst in de ervaringen zult zijn, en ik denk dat dat gewoon een kwalitatief andere ervaring is,” Zuckerberg zei. Het is niet helemaal virtual reality zoals we denken het, en het is niet alleen augmented reality.

  En hij verwacht dat er continuïteit is op alle apparaten, zodat je kunt beginnen met chatten met vrienden op je telefoon en naadloos met ze kunt deelnemen als een hologram wanneer je een AR-bril opzet. Een gesimuleerde preview van Horizon Home.Facebook

  Maar de metaverse wordt natuurlijk niet in een dag gebouwd. Op Facebook Connect vandaag kondigde het bedrijf verschillende manieren aan om het toegankelijker te maken. Ten eerste zal Facebook de Home-interface van de Oculus Quest transformeren in ‘Horizon Home’, een omgeving met meer functies waar je vrienden kunt uitnodigen en virtueel kunt rondhangen. Uiteindelijk zult u ook uw huisruimte kunnen bouwen en aanpassen. De Venues-app wordt ook ‘Horizon Venues’, waar hij zal blijven dienen als de belangrijkste plek van Facebook voor live virtuele evenementen. (Het bedrijf zegt ook dat NBA-games begin november terug zullen komen naar Venues.)

  Het bedrijf doet ook een grote duw voor ontwikkelaars: het nieuwe Presence Platform biedt via API’s waarmee ontwikkelaars meer kunnen verdienen inventieve VR-apps.

  Het bevat Spatial Anchors, waarmee virtuele objecten kunnen blijven bestaan ​​tijdens sessies in een ruimte. Dus als je een VR-huisdierkonijn op je salontafel hebt geplaatst, zou het er altijd moeten zijn elke keer dat je inlogt op een app. Daarnaast is er een Scene Understanding-functie, die ontwikkelaars kan helpen een beter beeld te krijgen van uw fysieke ruimte. Een personage dat tegen je praat in VR kan bijvoorbeeld door je woonkamer dwalen zonder tegen meubels te botsen. html>” />Het is een manier voor werknemers om in te loggen op Quest 2-headsets met beveiligde werkaccounts (het is waarschijnlijk niet geweldig voor je baas om te zien hoe vaak je Beat Saber speelt). Omdat ze bedoeld zijn voor kantooromgevingen, kunnen IT-afdelingen ook werkaccounts en specifieke apparaten beheren en hun eigen beveiligingsfuncties integreren. De sleutel is dat het allemaal toegankelijk zal zijn op Quest 2-headsets van consumentenkwaliteit, Facebook hoeft geen geheel nieuwe hardware voor werkomgevingen te maken. Image Credit: Facebook </p>
<p>Het bedrijf is van plan het rustig aan te doen met Quest for Business. Het wordt momenteel getest met een paar bedrijven en volgend jaar wordt een bredere bèta verwacht. Op dit moment is Facebook niet van plan om het officieel uit te rollen naar elk bedrijf tot 2023. Quest for Business zal het vorige Oculus for Business-programma vervangen, waarvoor een speciale Quest 2-headset van $ 799 nodig was.</p>
<p>Facebook was al toonde aan dat een manier waarop vergaderingen op afstand beter kunnen worden afgehandeld met Horizon Workrooms, en die app zal later dit jaar beter worden met aanpasbare werkruimten. En als het op productiviteit aankomt, stelt het bedrijf de Oculus Store ook open voor 2D-apps zoals Slack, Dropbox, Instagram en Facebook.</p>
<p>Het is handig, maar het is ook een brutale manier om te voorkomen dat je je headset afdoet om een ​​Slack-bericht te beantwoorden. </p>
<p>Niet iedereen zou een hele werkdag willen doorbrengen met het dragen van een VR-headset, maar het is niet moeilijk om stel je voor hoe je met toekomstige AR-brillen vrijwel overal in Slack- en Office-apps kunt duiken. Het zijn gewoon 2D-projecties die om je heen zweven, dingen die niemand anders zou kunnen zien. Dat lijkt vandaag misschien sciencefiction, maar 15 jaar geleden ontstond ook het idee om een ​​supercomputer met touchscreen op zak te hebben met razendsnel draadloos internet. </p>
<p>Zoals Zuckerberg het ziet, zal de metaverse uiteindelijk leiden tot een meer natuurlijke relatie met technologie (terwijl het ons natuurlijk een andere manier geeft om digitale goederen te kopen). “Het gaat er niet om dat je meer tijd op schermen doorbrengt”, zei hij tegen de pers voordat hij zich haastig terugtrok. “Het gaat erom de tijd die we besteden beter te maken en ik denk dat je weet dat schermen niet echt het volledige gevoel van aanwezigheid kunnen overbrengen.”</p>
<p>.</p>
<script type=

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]