More

  Facebook hernoemt zichzelf als ‘Meta’ |

  Facebook, het sociale netwerk, zal niet langer de toekomst bepalen van Facebook, het bedrijf dat nu bekend staat als Meta. Facebook Inc. verandert de naam om zijn belegerde sociale netwerk, dat een steeds slechtere reputatie heeft over de hele wereld, te onderscheiden van het bedrijf dat zijn toekomst spelt op de belofte van een ‘metaverse’.

  “Ons merk is zo nauw verbonden met één product dat het onmogelijk alles kan vertegenwoordigen wat we vandaag doen, laat staan ​​in de toekomst”, zei Zuckerberg. “Vanaf nu gaan we metaverse eerst zijn, niet Facebook eerst.”

  Zuckerberg kondigde de nieuwe naam aan tijdens een virtuele (meta-virtuele?) keynote voor het Connect-evenement van het bedrijf. Onder de nieuwe regeling zullen Facebook en zijn “familie van apps” een divisie zijn van het grotere Meta-bedrijf, dat nog steeds mijn Zuckerberg zal leiden.

  De herstructurering vertoont enkele overeenkomsten met de herstructurering van Google tot Alphabet , de holdingmaatschappij die nu Google exploiteert, samen met zijn “andere weddenschappen” zoals DeepMind en Nest. Facebook zei eerder dat het van plan is om Facebook Reality Labs, zijn AR- en VR-groep, te scheiden van de rest van het bedrijf bij het rapporteren van zijn financiële prestaties.

  Het bedrijf verandert vanaf december ook zijn aandelenticker van FB naar MVRS.

  dims?image_uri=https% 3A%2F%2Fs.yimg.comFacebook

  Het bedrijf positioneert de naam als een weerspiegeling van zijn toekomstige ambities om te evolueren van een sociaal netwerk naar een metavers bedrijf. Zuckerberg definieert nog steeds precies wat een ‘metavers bedrijf’ betekent voor zijn belangrijkste platform en gebruikers, maar augmented en virtual reality staan ​​centraal in de visie. Het bedrijf heeft al een vroege versie van een project laten zien, Horizon Workrooms genaamd, waarmee mensen vergaderingen in VR kunnen houden. Het bedrijf gaf ook een preview van nieuwe ‘Horizon Home’- en ‘Horizon Venues’-ervaringen. (Alle sociale VR-producten van het bedrijf zullen onder het grotere merk “Meta Horizon” vallen, volgens een bericht van inkomend CTO Andrew Bosworth.) En eerder deze maand kondigde het bedrijf plannen aan om 10.000 nieuwe werknemers in Europa aan te nemen om zijn metaverse uit te bouwen.

  De naamsverandering komt ook op een van de meest precaire momenten in de geschiedenis van het bedrijf.

  De documenten vormden de basis voor een reeks klachten bij de Securities and Exchange Commission, evenals de bron van meer dan een dozijn rapporten over het falen van het bedrijf om het tij van verkeerde informatie, haatzaaiende uitlatingen en andere schade veroorzaakt door het platform te keren. De duim is niet meer.Facebook “betekent ook dat de nieuwe Facebook-naam zal zijn” het officiële logo van het bedrijf of op de bewegwijzering op het hoofdkantoor. (Overigens was de rol van “vind-ik-leuks” en andere reacties bij het mogelijk maken van haat en woede op Facebook een centraal verhaal van de onthullingen van Facebook Papers.) In een blogpost over het ontwerp van de nieuwe naam en het nieuwe logo zei het bedrijf dat de nieuwe logo is geoptimaliseerd voor 3D-ervaringen en “ontworpen om vanuit verschillende perspectieven te worden ervaren en om mee te communiceren.”

  Het is vermeldenswaard dat de nieuwe naam niets verandert voor de belangrijkste Facebook-, Instagram-, Messenger- en WhatsApp-services , die bekend zullen zijn onder hun bestaande namen.

  Instagram-chef Adam Mosseri zei dat gebruikers “een meer meeslepende Instagram-ervaring in de metaverse” kunnen verwachten. Bosworth merkt ook op dat sommige “relevante producten en diensten” ook een nieuwe naam krijgen, zoals de Portal-line-up, die uiteindelijk de “Meta Portal”-branding zal krijgen. Het bedrijf is ook van plan om de Oculus-naam met pensioen te laten gaan, waarbij de VR-producten de Meta-identiteit aannemen..

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]