More

  Canon’s Powershot PX is een slimme thuiscamera voor familiemomenten |

  Canon heeft de PowerShot PX onthuld, een stationaire camera die gezichtsherkenning en automatisch zoeken naar onderwerpen gebruikt om automatisch 11,7 megapixel-afbeeldingen of 1080p60-video vast te leggen. Het is gebaseerd op de PowerShot Pick, een experimentele, door crowdfunding gefinancierde camera die alleen in Japan werd uitgebracht.

  De PowerShot PX heeft pan-en-tilt-functionaliteit (340 graden horizontaal en 110 graden verticaal) en een brandpuntsafstandbereik van 19-57 mm (equivalent van 35 mm). Het idee is dat je hem op een strategische plek kunt neerzetten, bijvoorbeeld op een tafel tijdens een familiepicknick. De camera kan dan de scène scannen, de gezichten van mensen vinden en automatisch het beste moment bepalen om een ​​foto te maken. “De beste foto’s zijn niet altijd de geposeerde glimlach… de PowerShot PX legt een enorm scala aan looks en waardevolle reacties vast die je misschien niet vastlegt”, schreef Canon.

  Het kan onderwerpen “intelligent omlijsten om natuurlijke uitdrukkingen en reacties vast te leggen”, zegt Canon. Je kunt ook prioriteit geven aan specifieke gezichten, bijvoorbeeld als iemand jarig is. In theorie zou je dan van een bijeenkomst kunnen genieten zonder dat je je hoeft af te breken en foto’s te maken, wetende dat het automatisch zal gebeuren. Je kunt ook handmatig foto’s pakken via een app of spraakbesturing.

  Na een evenement kunt u de iOS- of Android-apps van de PowerShot PX gebruiken om aanbevelingen te krijgen over de beste foto’s om te bewaren. Die worden vervolgens opgeslagen op een geheugenkaart, waar ze kunnen worden geüpload naar een computer. Het ondersteunt WiFi en Bluetooth voor smartphoneverbindingen, dus je kunt afbeeldingen bedienen zonder het apparaat te hoeven controleren, zei Canon. Het kan ook dienst doen als webcam via Canon’s webcam-hulpprogramma-app. (Hij werkt op batterijen met opladen via USB-C.)

  De PowerShot PX komt in november 2021 naar Europa en het VK voor £ 500/€ 500 (ongeveer $ 585). Er is nog geen woord over een release naar Noord-Amerika of elders.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]