More

  US Copyright Office versoepelt DMCA-beperkingen om meer apparaatreparaties mogelijk te maken |

  Het recht op reparatie van uurwerken heeft zojuist een grote boost gekregen van het US Copyright Office. In reactie op voorstellen van verschillende organisaties, waaronder de Electronic Frontier Foundation en iFixit, heeft het kantoor woensdag nieuwe vrijstellingen aanbevolen voor sectie 1201 van de Digital Millennium Copyright Act met betrekking tot de reparatie van consumentenelektronica. Het statuut verbiedt het omzeilen van softwarekopieerbeveiliging en is al jaren het doelwit van voorstanders van recht op reparatie.

  Zoals gemeld door The Verge, beveelt het Copyright Office aanvullende bescherming aan voor veel consumentenapparaten die afhankelijk zijn van software om te functioneren. Het neemt bijvoorbeeld een aanbeveling van Public Knowledge en iFixit over waarbij videogameconsoles betrokken zijn. Er staat dat “de reparatie van software-enabled consumentenapparaten waarschijnlijk redelijk gebruik is, het Register constateert dat bepaalde reparaties van videogameconsoles waarschijnlijk ook redelijk gebruik zijn.”

  Het merkt op dat consumenten toegang hebben tot de firmware op hun systemen zolang het de bedoeling is om het optische station van het apparaat te repareren en ze eventuele beschermende maatregelen daarna herstellen. De regelgeving stopt met het beschermen van niet-consumentenapparaten. De Library of Congress heeft echter ingestemd met de aanbevelingen, zodat ze op 28 oktober van kracht kunnen worden. In een verklaring aan juichte de EFF de beslissing toe, maar zei dat het Congres sectie 1201 moet wijzigen. 

  De nieuwe regels die zijn uitgevaardigd door de bibliothecaris van het congres vertegenwoordigen een overwinning voor veiligheidsonderzoek, toegankelijkheid, onderwijs, bewaring en reparatie. Hoewel de vrijstellingen onnodige en schadelijke beperkingen blijven bevatten, zijn we blij met de extra vrijheid van handelen die de bibliothecaris heeft verleend in deze regelgeving. De grootste teleurstelling is echter dat het bureau er niet in is geslaagd het vermogen van het publiek te beschermen om niet-inbreukmakende wijzigingen aan de apparaatsoftware aan te brengen, zoals we hadden gevraagd. Dit soort gebruikersinnovatie is een zeer belangrijke motor geweest voor technologische vooruitgang en stelt gemeenschappen die niet worden bediend door de standaardfuncties van een technologie in staat om deze aan hun eigen behoeften aan te passen. We zijn ons er ook van bewust dat het regelgevingsproces inherent beperkt is: hoewel de bibliothecaris mensen kan machtigen om aan ontduiking deel te nemen, kunnen ze geen uitzonderingen maken op het deel van de wet (artikel 1201(a)(2)) dat de verspreiding van de technologie verbiedt nodig om omzeiling te bereiken. Het Congres moet die beperking opheffen om deze wettelijke rechten hun volledige praktische effect te geven.

  Het besluit zal waarschijnlijk de inspanningen van de regering-Biden op hetzelfde front aanvullen. Begin juli beval de president de Federal Trade Commission om nieuwe regels op te stellen om consumenten en bedrijven in staat te stellen hun apparaten zelf en in onafhankelijke winkels te repareren. Het uitvoerend bevel was de eerste keer dat een Amerikaanse president zich ooit had gebogen over het recht om beweging te herstellen. Later diezelfde maand voldeed de FTC aan de richtlijn en stemde unaniem om onwettige reparatiebeperkingen aan te pakken. Destijds zei het dat het zou samenwerken met wetshandhavers en beleidsmakers om bestaande regelgeving bij te werken om kleine bedrijven en bedrijven te beschermen die zouden voorkomen dat ze hun eigen producten repareren.

  We hebben contact opgenomen met iFixit voor commentaar .

  Update 13:50 ET: commentaar toegevoegd van de Electronic Frontier Frontier Foundation.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]