More

  ‘Star Trek: Prodigy’ centreert technologie door zich te concentreren op degenen die het niet hebben |

  Dit bericht bevat matige spoilers voor de eerste aflevering en kleine spoilers voor aflevering twee van ‘Star Trek: Prodigy’.

  Hoe maak je een serie die nieuwkomers kan aantrekken en toch aantrekkelijk blijft voor lang- tijd fans? In het geval van Star Trek: Prodigy zet je het op een plek waar de Verenigde Federatie van Planeten weinig tot geen aanwezigheid heeft – het Delta Kwadrant – en maak je je cast een stel buitenbeentjes die nog nooit van de Federatie of Starfleet hebben gehoord. Dat plaatst hen op hetzelfde niveau als de kinderen die deze show hoopt aan te trekken, terwijl ze net genoeg lekkernijen bieden om hun Trekkie-ouders te intrigeren.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  De pilot, ‘Lost and Found’, is een lange aflevering die vandaag debuteerde op Paramount+ (dat betekent dat het technisch gezien uit twee delen bestaat). Het was oorspronkelijk gepland om eerst op Nickelodeon uit te zenden, maar het werd veranderd in een streaming-exclusief voor 2021, waarbij het kabelkanaal het later op een nog onbekende datum uitzond. De geanimeerde show vult de inhoudskloof op tussen het einde van Lower Decks eerder deze maand en de première van Discovery seizoen vier in november – wat op zijn beurt fans zou moeten leiden naar het begin van seizoen twee van Picard in februari.

  Photo Cr: Nickelodeon/Paramount+ ©2021, All Rights Reserved.”/>Nickelodeon

  Dat veronderstelt echter dat Prodigy die volwassen fans iets te bieden heeft. En dat is waar de diepere banden met de Trek-kennis naar voren komen. Hoewel Voyager zeven jaar in het Delta Kwadrant heeft doorgebracht, betekende de missie van het schip om terug te gaan naar de Federatie-ruimte, dat het niet te lang op één plaats kon blijven of terugkeren naar eerdere locaties. voor de makers van Prodigy, Dan en Kevin Hageman, om hun eigen hoekje van het universum te bevolken.

  Eerst moeten ze hun hoofdpersonages introduceren, en dat is waar ‘Lost and Found’ grotendeels aan is gewijd. cast van buitenbeentjes, geleid door Dal (ingesproken door Brett Gray), woont in een mijnkolonie bevolkt door gevangenen en wezen. Het is de laatste plaats waar iemand zou willen zijn, vooral een Star Trek-personage, daarom is de belangrijkste drijfveer om gewoon ga van deze sombere rots af. Maar de serie maakt meteen duidelijk dat het ver weg is uit Federatieruimte en technologie, omdat de bewoners niet eens met elkaar kunnen praten vanwege een gebrek aan universele vertalers. Dat systeem is de manier waarop Star Trek al meer dan 55 jaar zijn cast heeft weten te bevolken met buitenaardse wezens die allemaal Engels spreken.

  Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  Behalve hier, zijn ze dat wel. Het zorgt ervoor dat de personages elkaars namen niet eens kennen, wat de ontdekking van de USS Protostar en zijn ingebouwde vertaler de perfecte gelegenheid maakt voor iedereen om zichzelf opnieuw aan elkaar en dus aan het publiek voor te stellen. En wanneer Dal en Rocktok een verloren Starfleet-schip ontdekken dat begraven ligt onder het oppervlak van de planeet, kan het schip zelf hen met ontzag vervullen, maar het is de vertaler die echt de meest enthousiaste reactie uitlokt: Rocktok noemt het ‘magie’. Het is een nogal passende introductie tot een franchise met als doel ‘nieuw leven en nieuwe beschavingen te zoeken’, omdat het de verbinding tussen deze ongelijksoortige buitenaardse wezens op de voorgrond plaatst.

  Toen ik de piloot in New York zag Comic Con een paar weken geleden vergeleek ik het met shows als Clone Wars en Rebels. De Star Wars-invloed die J.J. Abrams die naar de Star Trek-franchise is gebracht, is nog steeds aanwezig in Prodigy, met name in de actiescènes en score, de laatste gecomponeerd door de frequente Michael Giacchino-medewerker Nami Melumad. Giacchino is vooral bekend van zijn werk aan verschillende Pixar- en Star Trek-films, en hij levert ook het hoofdthema voor Prodigy.

  Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  De laatste actiescène voelt aan als pure Star Wars, terwijl de USS Protostar zich een weg baant van de planeet en Dal vastzit op zijn romp en vecht tegen de gemene Drednok. Het insectachtige cyborglichaam van de slechterik doet me denken aan generaal Grievous – als de generaal in een gigantisch geweer zou kunnen veranderen, tenminste. Het is het soort ding dat het beste werkt in CG en, net als Lower Decks ervoor, lijkt Prodigy meer dan bereid om de extra vrijheid te omarmen die animatie als medium biedt. We zijn al lang voorbij de onhandige microfiche-displays en cosplayende honden van de originele serie.

  Die vrijheid wordt waarschijnlijk het best geïllustreerd in het personage van hologram Captain Janeway, ingesproken door Kate Mulgrew (natuurlijk). Het is meer dan 20 jaar geleden dat Voyager voor het laatst op het kleine scherm verscheen, en Mulgrew heeft zich bezig gehouden met shows als Warehouse 13 en Orange is the New Black. Maar in het Star Trek-universum is het pas zes jaar geleden (hoewel er in Prodigy nooit een exacte datum op het scherm wordt gegeven). Animatie betekent dat ze gemakkelijk de decennia van Janeway kunnen wissen zonder toevlucht te nemen tot de griezelige live-action simulacrums die te zien zijn in Rogue One van Moff Tarkin en Princess Leia.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege je privacyvoorkeuren.

  Hologram Janeway maakt haar debuut aan het einde van de pilot-aflevering van vandaag, maar ze zal een veel completer optreden in de ‘Starstruck’ van volgende week. Dat is waar de nieuwe ‘cadetten’ het schip kunnen verkennen en meer te weten komen over de verre “Federatie.” Hoewel er nog steeds veel geklets en conflicten tussen de personages zijn, is de echte ster van de tweede aflevering het schip zelf – hoe het eruit ziet en waartoe het in staat is. Hoewel er een plot is – waar ik geen details over zal onthullen – dient het als een showcase voor alle verschillende functies van dit nieuwe prototypeschip. Je kunt je Janeway bijna voorstellen als autoverkoper, die op de motorkap van de Protostar slaat en zegt: “de warpkern van deze baby kan naar zoveel planeten reizen.”

  Star Trek is altijd een humanistische franchise geweest, gewijd aan het verkennen maatschappelijke thema’s en dilemma’s. Het heeft ook de neiging om zijn technologie en de “post-schaarste utopie” als vanzelfsprekend te beschouwen. Prodigy gaat tegen de stroom in door vanaf het begin te laten zien hoe technologie levens kan veranderen.

  .

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]