More

  Sony heeft 13,4 miljoen PS5’s verkocht |

  De verkoop van Sony’s PlayStation 5 blijft relatief stabiel en sterk, met 3,3 miljoen verkochte eenheden in het fiscale tweede kwartaal, vergeleken met 2,2 miljoen vorig kwartaal, wat de totale verkoop op 13,4 miljoen eenheden brengt, kondigde Sony aan. De verkoop van games stegen ook aanzienlijk met 76,4 miljoen eenheden vergeleken met 63,6 miljoen in het voorgaande kwartaal, grotendeels als gevolg van verkopen door derden.

  Alles bij elkaar kwam dit neer op een gezonde stijging van 27 procent van de inkomsten uit games tot 645,4 miljard yen ($ 5,68 miljard). Het bedrijfsresultaat van 82,7 miljard yen ($728 miljoen) was echter lager dan in het vorige kwartaal met 3,4 miljard yen ($29 miljoen). Het fiscale jaar van Sony eindigt op 31 maart 2022.

  Dus hoe kan de winst lager zijn als de verkoop en inkomsten stijgen? Hoewel Sony het afgelopen kwartaal meer games heeft verkocht, daalde het aantal first-party titels aanzienlijk, van 10,5 miljoen vorig kwartaal tot 7,6 miljoen in het tweede kwartaal. Dat werd in aantal gecompenseerd door games van derden, maar die zijn meestal niet zo winstgevend. Zowel Microsoft als Sony hebben gamestudio’s overgenomen om hun Xbox/PS first-party titels een boost te geven, maar Microsoft is in dat opzicht productiever geweest.

  En terwijl de verkoop van PS5 stegen, daalden de PS4-eenheden aanzienlijk, tot slechts 200.000 van een half miljoen het kwartaal ervoor. Andere factoren die Sony noemde, zijn een “verlies als gevolg van strategische prijspunten voor PS5-hardware die lager waren dan de productiekosten.” Dat betekent dat Sony de PS5 dit kwartaal mogelijk met minimale of negatieve winst heeft verkocht, hoewel het bedrijf in augustus zei dat het de PS5 niet langer met verlies verkocht.

  Ondanks de daling van de kwartaalinkomsten, lijkt Sony’s gaming-divisie op een behoorlijk solide basis te staan. In de winstoproep van augustus vertelde Sony CFO Hiroki Totoki investeerders dat het verkoopdoel van de PS5 hoger is dan de 14,8 miljoen verkochte eenheden die de PlayStation 4 in het eerste jaar heeft behaald. Op basis van de cijfers van vandaag volgen de PS5-verkopen dat traject nauwgezet.

  Het bedrijf zei destijds ook dat het genoeg componenten had veiliggesteld voor 22,6 miljoen verkochte eenheden tegen maart 2022. Dat zou genoeg zijn om zijn verkoop te halen. prognoses, maar als de verkoop echt explodeert tijdens de feestdagen, heeft deze misschien niet veel foutmarge – wat betekent dat de tekorten tot volgend jaar kunnen voortduren.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]