More

  SharePlay gebruiken op iOS 15 |

  iOS 15.1 is gisteren uitgebracht, wat betekent dat je eindelijk kunt beginnen met het uitproberen van de langverwachte SharePlay-functie van Apple. Nadat ik had gezien hoe buggy het was in de bètaversie van iOS 15, kon ik SharePlay deze week bekijken tijdens een briefing met Apple, en de ervaring was verrassend soepel. Hoewel SharePlay momenteel met slechts een kleine verzameling apps werkt, komt het binnenkort ook naar Disney+, terwijl de NBA- en TikTok-apps vandaag worden bijgewerkt om dit te ondersteunen. Ik heb een paar video’s en een Milwaukee Bucks-game via deze apps op mijn demo bekeken, en behalve dat ik onder de indruk was van hoeveel stabieler alles is sinds de bèta, vond ik ook enkele tips die bijzonder nuttig waren.

  Instellen en starten een SharePlay-sessie

  Zorg er eerst voor dat u en uw vrienden uw apparaten allemaal updaten naar iOS 15.1 of iPadOS 15.1. Net zoals we in de bèta hebben gezien, moet je een FaceTime-oproep starten voordat je iets kunt SharePlay. Zodra je in gesprek bent, open je een ondersteunde app en zie je een melding boven aan het scherm met de vraag of je je inhoud wilt streamen. Wanneer u een sessie start, zien uw bellers een pop-upvenster bovenaan het scherm om met u mee te doen.

  Voor het grootste deel moet iedereen met wie je SharePlaying speelt de relevante apps hebben geïnstalleerd (d.w.z.

  In sommige gevallen moeten ze ook een abonnement of op zijn minst een account hebben.

  Terwijl jullie samen naar een show kijken, kan iedereen in het gesprek pauzeren, vooruit- of terugspoelen, en dat zal iedereen naar hetzelfde punt in de stream brengen. Terwijl u naar iets kijkt, wordt FaceTime uitgevoerd in de beeld-in-beeld-modus bovenop uw scherm, en degene die aan het woord is, verschijnt in dat vak.

  Je scherm delen

  Als je je scherm wilt delen in plaats van naar een show te kijken, moet je tijdens je FaceTime-gesprek op het scherm tikken om de opdrachtenpaneel en druk op de knop aan de rechterkant die lijkt op een persoon voor een rechthoek.

  Terwijl je je scherm deelt, kan je vriend knijpen om in te zoomen op wat je hem laat zien. Maar tijdens een schermdeelsessie verschijnen uw waarschuwingen (of andere meldingen die verschijnen) niet op hun scherm, voor het geval er gevoelige informatie is waarvan u niet wilt dat anderen ze zien. De pil in de linkerbovenhoek van uw scherm wordt ook paars om u eraan te herinneren dat u uw scherm deelt.

  Toen ik zag hoe iemand zijn scherm deelde, kon ik trouwens nog steeds teruggaan naar mijn eigen telefoon en een andere app openen. De beeld-in-beeld-tegel van FaceTime toonde het scherm van mijn beller met hun gezicht in een ingebed beeld-in-beeld.

  Je kunt met je gezin een wedstrijd blijven kijken in de NBA-app zonder dat je camera of microfoon aan staat, en in plaats daarvan sms’en. Dat is vooral handig als je even naar het toilet moet als een game lang duurt.

  Apple heeft ook een functie ontwikkeld, slim volume genaamd, om automatisch de streaming audio te verlagen wanneer je spreekt, zodat iedereen je kan horen. Dit werkt het beste met AirPods, maar het werkt ook met de luidspreker van je apparaat.

  Afhankelijk van de ontwikkelaars van elke app kunnen andere tools worden ingesloten om ze nuttiger te maken. In Apple Music kun je bijvoorbeeld de songteksten bekijken terwijl ze in realtime worden afgespeeld, en als je op een specifieke songtekst tikt, komen jij en je bellers naar dat punt in de track. Als jullie allemaal samen op TikTok zitten, kan iedereen de video’s die ze willen ook leuk vinden. Het populaire spel Heads Up komt ook naar SharePlay, zodat je het woord op je gezicht kunt raden terwijl je vrienden het voor je naspelen.

  SharePlay werkt met iPhones, iPads en Apple TV’s, en de meeste afspeelfuncties zijn hetzelfde in het hele ecosysteem van Apple. Degenen met Apple Watches kunnen deze functie ook gebruiken voor groepsworkouts of meditaties op Fitness+ met maximaal 32 bellers. Tot nu toe werkt SharePlay met slechts een paar apps, maar naarmate meer ontwikkelaars het integreren, kunnen iOS-gebruikers binnenkort meer manieren vinden om te socializen en digitaal samen te komen met dierbaren.

  .

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]