More

  Samsung boekt recordomzet dankzij zijn chip- en mobiele activiteiten |

  Het derde kwartaal van 2021 was een recordbreker voor Samsung, dat een omzet boekte van 73,98 biljoen Koreaanse won of $ 63,1 miljard. Dat is 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het rapporteerde ook een bedrijfswinst van 15,82 biljoen Koreaanse won of U$ 13,5 miljard, wat 26 procent hoger is dan in het voorgaande kwartaal.

  Ondanks de pandemie boekte de halfgeleideractiviteit van de technologiegigant 26,4 biljoen won of 22,6 miljard dollar aan inkomsten, dankzij een sterke vraag naar computers dankzij bedrijven die thuiswerkregelingen implementeren. De verkoop van DRAM’s, voornamelijk voor servers, blijft groeien en is de leidende factor voor de uitstekende prestaties van de divisie. Samsung zegt dat het ondanks het wereldwijde tekort aan chipcomponenten gewoon door kon blijven gaan “door zijn productmix flexibel te beheren.”

  Naast zijn chipactiviteiten heeft de mobiele divisie van Samsung ook enorm bijgedragen derde kwartaal breken. Het zag een verbetering ten opzichte van het voorgaande kwartaal, met zijn 28,42 biljoen won of U $ 24,2 miljard aan inkomsten, dankzij de sterke verkoop van zijn massamarktopstelling en zijn vlaggenschipmodellen. De laatste omvat zijn nieuwe opvouwbare apparaten, de Galaxy Z Fold 3 en Galaxy Z Flip 3, hoewel het bedrijf toegaf dat de grotere marketinginvesteringen voor zijn opvouwbare apparaten de totale winst van de divisie beïnvloedden.

  Het is ook dankzij de grote vraag naar zijn telefoons dat Samsung’s display-business 8,86 biljoen won of 7,5 miljard dollar aan inkomsten kon boeken. De inkomsten uit beeldschermen waren hoger dan in het voorgaande kwartaal, voornamelijk als gevolg van de grotere vraag naar kleine tot middelgrote OLED-panelen, ondanks een trage vraag naar grotere panelen.

  Samsung blijft optimistisch voor het vierde kwartaal en voor volgend jaar, maar het gaf geen specifieke richtlijnen voor zijn chipactiviteiten vanwege het aanhoudende probleem met de levering van componenten in verschillende industrieën. Het verwacht niettemin een aanhoudend grote vraag naar pc’s en servers. Specifiek voor het vierde kwartaal verwacht het nog hogere inkomsten “vanwege het uitgebreide aanbod van SoC’s en gerelateerde producten voor de lancering van nieuwe 5G-smartphones in 2022.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]