More

  Nikon onthult officieel de 45,7-megapixel Z9 met 8K video en 20 fps burst-snelheden |

  Nikon heeft officieel zijn nieuwe vlaggenschip spiegelloze camera onthuld, de $ 5.500, 45,7-megapixel Z9 met 8K 30p video en tot 20 fps RAW burst-opnamesnelheden. Het is Nikon’s eerste camera die gebruik maakt van een gestapelde sensor met ingebouwd geheugen dat zorgt voor zeer hoge uitleessnelheden. Nikon heeft zelfs zoveel vertrouwen in de elektronische sluiter dat het de mechanische sluiter volledig heeft verlaten, dus de Z9 is de eerste hoogwaardige professionele camera zonder een.

  Met die snelle sensor (die heeft hetzelfde aantal megapixels als de Z7 II), maakt de Z9 een flitssynchronisatie van maximaal 1/200ste van een seconde mogelijk, wat lijkt op de snelste synchronisatiesnelheid ooit voor een elektronische sluiter. Dat zou hem ook zeer goed bestand moeten maken tegen rolluiken, wat cruciaal is als de camera wordt gebruikt voor sport- of actiefotografie.

  De snellere sensor maakt JPEG-burst-opnamen met maximaal 30 fps of RAW-foto’s met 20 fps mogelijk. Als je bereid bent om naar 11 megapixels te gaan, kun je foto’s maken met een verbazingwekkende 120 fps. Net als bij andere camera’s met gestapelde sensoren, heeft de Nikon Z een sterk verbeterde buffering, waardoor je tot 1.000 frames tegelijk kunt vastleggen met JPEG of de nieuwe HE (high efficiency) RAW-compressie-algoritmen.

  Nikon's autofocussysteem met 87. ook geheel nieuw en maakt nog uitgebreider gebruik van AI-algoritmen.</body></html>” />En in tegenstelling tot andere AI-camera’s, is het niet nodig om het te vertellen wat je fotografeert – de camera zal dat uitzoeken als je het instelt op “Auto” (of je kunt het onderwerptype handmatig instellen). Het biedt ook een “3D-tracking”-systeem, net zoals u kunt vinden op Nikon’s DSLR’s. Dit alles sluit aan bij het doel van de Z9 als camera voor sport/actie/dieren in het wild. </p>
<p>Nikon heeft ook zijn ingebouwde stabilisatiesysteem verbeterd (dat het “vibratiereductie” of VR noemt). Nu kan het in-body- en lensstabilisatiesysteem worden gecombineerd voor stabielere video of minder wazige foto’s. Deze zal om te beginnen echter alleen beschikbaar zijn met verschillende lenzen, namelijk de Nikkor Z 70-200m F/2.8, Z MC 105mm f/2.8 VR en de pas aangekondigde Z 100-400mm F/4.5-5.6 VR S. </p>
<p>Videoprestaties zijn even indrukwekkend. De Z3 zal bij de lancering 8K met 30p kunnen vastleggen, samen met oversampled 4K 30p van een 8K-opname die ongelooflijk scherp zou moeten zijn. Als je het niet erg vindt om pixels of lijnen over te slaan, kan hij ook 4K vastleggen met een snelheid tot 120 fps.</p>
<p>Om te beginnen kun je deze formaten vastleggen met een snelheid tot 10 -bit met H.264 of H.265 lange GOP-codecs. Bovendien biedt Nikon de zeer handige optie om video vast te leggen met ProRes 422 HQ-compressie, wat veel gemakkelijker is om rechtstreeks uit de camera te bewerken. </p>
<p>Dingen zullen later echter nog interessanter worden.</p>
<p>Nikon belooft dat je de overbemonsterde 4K/30p bij “normale” temperaturen ruim twee uur vast kunt leggen. </p>
<p>De Z9 heeft een grote behuizing in professionele stijl met bedieningselementen waar je ze zou verwachten, behalve een verplaatste afspeelknop en AF-knop aan de voorkant. Het maakt gebruik van dubbele CFexpress Type B-slots (achterwaarts compatibel met XQD) voor maximale prestaties voor video en burst-foto’s. De nieuwe grote EN-EL18d-batterij is geschikt voor maximaal 740 opnamen per oplaadbeurt met het LCD-scherm, of 700 opnamen met de EVF ingeschakeld.</p>
<p>Hij heeft een OLED-zoeker van 3,69 miljoen pixels met slechts een verversing van 60 fps snelheid, maar Nikon zei dat het altijd die snelheid levert en nooit degradeert. Het maakt gebruik van een multi-directioneel LCD-scherm aan de achterkant en geen volledig scharnierend scherm, maar je kunt het scherm omhoog kantelen zodat je naar jezelf kunt kijken.</p>
<p>Met de Z9 heeft Nikon enkele van de beste aspecten van Canon’s EOS overgenomen. R3 en de Sony A1 en bracht ze samen tot één grote body. Het schiet een beetje achter bij die modellen in termen van opnamesnelheid, en de elektronische zoeker is op papier niet al te indrukwekkend. Nikon lijkt echter zowel Sony als Canon voor te zijn wat betreft videospecificaties, maar we zullen moeten afwachten of de video-autofocus voldoende is.</p>
<div class=- Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]