More

  Het elektrische bestelwagenconcept van Mercedes reinigt de omgevingslucht |

  Mercedes gebruikt de aanstaande COP26-klimaatconferentie om zijn EV-inspanningen te benadrukken – en te laten zien hoe duurzaamheid meer kan inhouden dan een overstap naar batterijvoeding. Het nieuw onthulde concept van de Sustaineer-bestelwagen is, zoals je zou raden, volledig elektrisch, maar het verbetert ook de omgeving eromheen. Fijnstoffilters aan de voorkant en onderkant zuiveren de lucht rond de bestelwagen, ongeacht de snelheid. Hij maakt zelfs gebruik van gietijzeren, keramisch gecoate schijfremmen die zowel de hoeveelheid stof in de lucht verminderen als de remslijtage beperken.

  De Sustaineer heeft ook zonnepanelen op het dak om het bereik te vergroten en de noodzaak van plug-in opladen (dit draagt ​​soms bij aan de CO2-uitstoot). Het kan apparaten verder van stroom voorzien, ongeacht of het busje draait of niet, zoals gereedschap en laptops. Zonne-energie op geëlektrificeerde voertuigen is niets nieuws, maar Mercedes hoopt duidelijk dat dergelijke implementaties elektrische voertuigen zo groen mogelijk houden.

  Andere milieubewuste technologie omvat een energiebesparend verwarmingssysteem dat dicht bij het lichaam wordt gehouwen ( inclusief de veiligheidsgordel) en een intensief gebruik van gerecyclede materialen. De vulstof is gemaakt van huishoudelijk afval, de scheidingswand van de cabine is gemaakt van natuurlijk stro en de onderkant is gemaakt van gerecycled polypropyleen en gebruikte banden. Mercedes vermindert ook de geluidsoverlast dankzij een stille elektrische aandrijflijn, banden met lage rolweerstand en een gedempte automatische bezorgdeur.

  Veiligheid is ook een punt van zorg. Een camera houdt de toestand van de wegen in de gaten om rapporten over kuilen en andere gevaren met steden te delen, terwijl digitale spiegels een duidelijker gezichtsveld bieden dan normaal bij bestelwagens. Een “biologisch actief” licht houdt de bestuurder alert door de cabine te vullen met verlichting die vergelijkbaar is met die van daglicht, terwijl het een natuurlijk ritme behoudt.

  Er zijn geen plannen om de Sustaineer in massaproductie te nemen. Dat gezegd hebbende, benadrukte Mercedes dat alle technologie van het busje is gemaakt met grootschalige productie in het achterhoofd. U ziet dit misschien in andere bestelwagens, om nog maar te zwijgen van andere Mercedes-voertuigen. Het bedrijf heeft al andere groene technologie in het verschiet, zoals duurzame reparaties voor EV-batterijen in 2022, en Sustaineer is uiteindelijk een logische uitbreiding van die plannen.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]