More

  Verizon werkt samen met Amazon om satellietinternet aan te bieden in landelijke gebieden |

  Amazon’s internetsatellieten zullen worden ingezet om de breedbanddekking op het platteland uit te breiden. CNBC meldt dat Verizon samenwerkt met Amazon om vaste draadloze internettoegang in landelijke gebieden in de VS te verbeteren. De alliantie zal zich in eerste instantie concentreren op het uitbreiden van de LTE- en 5G-service van Verizon met behulp van Amazon’s Project Kuiper voor “backhaul”, waardoor de dekking wordt vergroot in gebieden met weinig of geen hogesnelheidsgegevens.

  Amazon en Verizon hopen later uniform internet aan te bieden toegang voor industrie├źn over de hele wereld, inclusief slimme boerderijen en transport. Voorlopig stellen ze technische vereisten vast voor breedband op het platteland met behulp van Project Kuiper-antennetechnologie die al in ontwikkeling is.

  De twee gaven geen tijdlijn voor deze satelliet-verbeterde service. Amazon heeft onlangs raketlanceringen opgesteld voor Project Kuiper, maar verwacht pas in 2026 de helft van zijn satellieten in een lage baan om de aarde te hebben. De volledige constellatie wordt uiterlijk in juli 2029 verwacht.

  Er is een vijand- van-mijn-vijand aspect aan deze deal. Amazon en Verizon racen om de concurrentie aan te gaan met de zich snel ontwikkelende Starlink-service van SpaceX – ze lopen allebei het risico klanten te verliezen als Starlink een te sterke positie claimt, inclusief zakelijke klanten zoals Google. Toch vinden Amerikanen het misschien niet erg als dit snelle internettoegang naar meer delen van het land brengt. De landelijke internetdekking is nog verre van compleet, zelfs nu de FCC miljarden investeert in 5G – dit zou de leemten kunnen opvullen zonder dat er zoveel van het platteland hoeft te worden bekabeld als voorheen.

  Verizon was tussen juni het moederbedrijf van 2015 en september 2021.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]