More

  Snap, TikTok en YouTube moeten meer doen om kinderen te beschermen, zeggen wetgevers |

  De Senaatscommissie voor Handel heeft zojuist weer een hoorzitting van drie uur afgerond over het effect van sociale media op kinderen en tieners. Maar de laatste hoorzitting was op een belangrijke manier anders dan de vorige: er waren vertegenwoordigers van TikTok, Youtube en Snap bij.

  Hoewel de drie apps enkele van de meest populaire apps zijn onder tieners en jongere gebruikers, zijn ze alle drie hebben minder aandacht gekregen van wetgevers dan Facebook en zelfs Twitter. Het was de eerste keer dat TikTok en Snap op zo’n hoorzitting verschenen. Alle drie de bedrijven probeerden kritiek te voorkomen door onderscheid te maken tussen hun platforms en Facebook, dat onlangs vergelijkingen heeft gemaakt met tabaksbedrijven. En elk bedrijf beloofde nieuwe functies om ouderlijk toezicht en andere kinderbescherming op hun service op te voeren.

  YouTube VP Leslie Miller zei dat het bedrijf werkte aan een nieuwe functie waarmee ouders “een vergrendelde standaard autoplay kunnen kiezen instelling’ in de YouTube Kids-app, naast andere nieuwe functies voor ouderlijk toezicht. Ze gaf geen verdere details, maar zei dat het “in de komende maanden” zou worden gelanceerd.

  Snap zei ook dat het werkte aan nieuwe functies voor ouders, met Jennifer Stout, de VP van Global Public Policy van het bedrijf. , zeggende dat de functies “zeer binnenkort zouden worden uitgerold”. Ze zei dat ouders met de update informatie kunnen bekijken over hoe hun kinderen Snapchat gebruiken, zoals met wie ze de meeste tijd doorbrengen met chatten en wat hun privacy- en locatie-instellingen zijn.

  TikTok zei dat het extra zou toevoegen controles om ouders en kinderen in staat te stellen hun feeds beter aan te passen, maar was licht op details. “We investeren in nieuwe manieren waarop onze gemeenschap van inhoud kan genieten op basis van leeftijd of gezinscomfort”, zegt Michael Beckerman, VP of Public Policy van het bedrijf, “We ontwikkelen meer functies waarmee mensen hun ervaring kunnen vormgeven en aanpassen in de app.”

  Maar de senatoren van de Handelscommissie leken niet onder de indruk van deze beloften. Tijdens de hoorzitting hebben ze de bedrijven onder druk gezet over zaken als algoritmische inhoud over eetstoornissen en zelfbeschadiging op YouTube en TikTok. Snap’s Stout werd onder druk gezet door wat het bedrijf doet om drugsdealers op zijn platform te stoppen.

  Verschillende Republikeinse senatoren hebben Beckerman ook aangedrongen op de banden van TikTok met het Chinese moederbedrijf ByteDance en hoe het omgaat met Amerikaanse gebruikersgegevens. In een bijzonder gedenkwaardige uitwisseling zei senator Ted Cruz dat Beckerman vragen ontweek over de banden van TikTok met een bedrijf genaamd Beijing ByteDance Technology, dat naar verluidt banden heeft met de Chinese overheid. Beckerman wendde ook vragen af ​​over welke gegevens TikTok verzamelt door te zeggen dat Facebook en Instagram meer gegevens over gebruikers verzamelen dan TikTok.

  Hoewel Facebook officieel geen deel uitmaakte van de hoorzitting, werd er meerdere keren verwezen naar onthullingen van klokkenluider Frances Haugen . Senator Richard Blumenthal, die tijdens een eerdere hoorzitting zei dat Facebook en andere bedrijven voor een “groot tabaksmoment” stonden, zei dat “technologie niet onherstelbaar slecht is zoals grote tabak.”

  Maar hij zei dat de bedrijven behoefte hebben aan om veel meer te doen dan te bewijzen dat ze “anders” zijn dan Facebook. “Ik begrijp uit uw getuigenis dat uw verdediging is ‘we zijn geen Facebook'”, zei hij. “Anders zijn dan Facebook is geen verdediging. Die balk ligt in de goot. Het is geen verdediging om te zeggen dat je anders bent.”

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]