More

  ‘Returnal’-spelers kunnen eindelijk hun spel (soort van) opslaan |

  Een van de belangrijkste klachten die spelers hadden over Returnal, afgezien van de hoge moeilijkheidsgraad, is dat er tot nu toe geen echte manier was om je spel te redden tijdens een run. Natuurlijk kun je je PS5 aan laten staan ​​of in de rustmodus zetten, maar als er een stroomstoring was of een automatische systeemsoftware-update ‘s nachts, zou je al je voortgang verliezen. Aangezien runs enkele uren kunnen duren, was het niet geweldig om geen enkele optie voor een opslagstatus te hebben.

  Housemarque, nu een studio in PlayStation-eigendom, heeft eindelijk geprobeerd dat probleem op te lossen in de 2.0-patch van Returnal. Met de optie Cyclus onderbreken kun je je run pauzeren, een onderbrekingspunt maken en het spel sluiten zonder je al te veel zorgen te maken over het verliezen van voortgang.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  Er zijn echter enkele kanttekeningen. U kunt uw hardloopsessie slechts één keer hervatten vanaf een onderbrekingspunt. Verwacht dus niet naar dat punt terug te keren als (of waarschijnlijker wanneer) Selene sterft. Het is een slimme manier om een ​​opslagsysteem te introduceren en spelers een pauze te laten nemen zonder de herstart-wanneer-je-die-roguelite-structuur van het spel te verstoren.

  Je kunt geen onderbrekingspunt maken in ook bepaalde scenario’s. Als je midden in een eindbaasgevecht, intense gevechtsscène, filmische of first-person-sectie zit, moet je er op de een of andere manier doorheen kijken. “We hadden het gevoel dat er bepaalde momenten in Returnal zijn die het best ongefragmenteerd kunnen worden ervaren om de beoogde uitdaging en flow te behouden”, schreef gamedirecteur Harry Krueger in een PlayStation-blogpost.

  Zo dodelijk als de biomen van Atropos zijn, ze zijn vaak ook prachtig. Om je te helpen de bezienswaardigheden vast te leggen, is er nu een andere functie waar Returnal-spelers om hebben gesmeekt, de fotomodus. Behalve in bepaalde situaties (zoals first-person secties), kun je de PS5 exclusief pauzeren en naar de fotomodus gaan.

  Je hebt een selectie van tools tot je beschikking, waaronder instellingen zoals brandpuntsafstand, diafragma, kleurverloop, verzadiging en contrast, evenals een manier om de verlichting van de scène te veranderen. Er zijn ook filters, effecten, kaders, kleuropties en andere manieren om je afbeelding te verfraaien voordat je deze vastlegt.

  Ondertussen organiseert Sony zijn volgende State of Play-stream op woensdag. De showcase duurt ongeveer 20 minuten en is voornamelijk gericht op games van derden, maar wees niet verbaasd als Sony er een paar first-party games in sluipt.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]