More

  Kunstenaars kunnen verificatie in hun NFT’s opnemen met Photoshop |

  Als je NFT-kunst gaat kopen, is het belangrijk om te weten dat je het echte werk koopt – en Adobe denkt dat het kan helpen. Het werkt Photoshop op de desktop bij met een b├Ętafunctie voor inhoudsreferenties die u, naast andere upgrades, helpt de authenticiteit van uw NFT’s vast te stellen. Zodra artiesten hun crypto-wallets en sociale-media-accounts koppelen aan Content Credentials, kunnen kopers controleren of de portemonnee die is gebruikt om illustraties te maken dezelfde portemonnee is die deze heeft geslagen.

  Adobe werkt samen met een handvol NFT-marktplaatsen om dit mogelijk te maken de functie, inclusief KnownOrigin, OpenSea, Rarible en SuperRare. Er wordt niet vermeld of andere marktplaatsen in de toekomst wel of niet zullen deelnemen.

  Inhoudsgegevens kunnen nuttig zijn, zelfs als u niet ge├»nteresseerd bent in NFT’s. Een opt-in Photoshop-functie voegt bewerkingen en identiteitsgegevens toe aan afbeeldingen, waardoor transparantie wordt toegevoegd en (hopelijk) zorgen over bedrog worden weggenomen. Adobe Stock-assets bevatten nu inloggegevens en zijn zichtbaar in Behance. Adobe hoopt ook een open source-ontwikkelaarskit uit te brengen waarmee iedereen Content Credentials in hun producten kan vouwen, waardoor het gebruik tot ver buiten Creative Cloud-gebruikers kan worden uitgebreid.

  Het lijdt geen twijfel dat Adobe een steunpilaar van de NFT-wereld wil worden met deze beweging. Toch kan het echt belangrijk zijn als de technologie blijft groeien. De waarde van NFT-kunst is sterk afhankelijk van de authenticiteit ervan. De toevoeging van Photoshop zou meer artiesten kunnen helpen hun projecten te ‘stempelen’, om nog maar te zwijgen van het besparen van tijd.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]