More

  Google laat gebruikers nu vragen om afbeeldingen van minderjarigen te verwijderen uit Zoeken |

  Google heeft een veiligheidsfunctie geactiveerd waarmee minderjarigen onder de 18 jaar kunnen verzoeken om afbeeldingen van zichzelf uit de zoekresultaten te verwijderen, meldt The Verge. Google kondigde de optie in augustus voor het eerst aan als onderdeel van een reeks nieuwe veiligheidsmaatregelen voor kinderen, maar wordt nu breed uitgerold voor gebruikers.

  Google zei dat het alle afbeeldingen van minderjarigen zal verwijderen “met uitzondering van gevallen van dwingend openbaar belang of nieuwswaardigheid.” De verzoeken kunnen worden gedaan door minderjarigen, hun ouders, voogden of andere wettelijke vertegenwoordigers.

  Hiervoor moet je de URL’s opgeven die je wilt laten verwijderen, de naam en leeftijd van de minderjarige en de naam van de persoon die namens hem optreedt. Google merkt op dat “web-URL’s (pagina’s met zowel tekst als afbeeldingen) niet in aanmerking komen voor verwijdering op grond van dit beleid, dat tot doel heeft de aanwezigheid van afbeeldingen in zoekresultaten van Google te beperken.”

  Daarom kan het ook geen afbeeldingen verwijderen van websites die ze hosten, dus “u kunt contact opnemen met de webmaster van de site en hen vragen de inhoud te verwijderen”, zei Google. Om daarbij te helpen, heeft het een handleiding gelinkt over hoe u contact kunt opnemen met de webmaster van een site.

  Totdat Google begint met het actief verwijderen van afbeeldingen, zullen we niet zien welke criteria het van toepassing is voor ‘algemeen belang of nieuwswaardigheid’. Over het algemeen lijkt het er echter op dat de meeste afbeeldingen zullen worden verwijderd als een minderjarige of hun voogd erom vraagt. Het lijkt er echter op dat u de verwijdering van afbeeldingen van uzelf onder de 18 niet kunt eisen, tenzij u momenteel jonger bent dan die leeftijd, zoals The Verge heeft opgemerkt.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]