More

  GM gaat maar liefst 40.000 EV-laadstations voor de gemeenschap installeren |

  GM staat op het punt een nieuwe golf elektrische voertuigen te lanceren en zorgt ervoor dat de oplaadinfrastructuur aanwezig is om die EV’s op de weg te houden. De automaker heeft een community-oplaadinitiatief gelanceerd dat maar liefst 40.000 Level 2-laadstations in Noord-Amerika zal installeren. Het programma geeft dealers tot 10 opladers die ze kunnen plaatsen op “sleutellocaties” in hun buurt, zoals appartementen, hogescholen en bedrijven. De eenheden zullen niet beperkt zijn tot GM EV-bestuurders.

  Deze laders zullen ook rechtstreeks verkrijgbaar zijn, zowel via dealers als online. GM plant uiteindelijk drie laders, waaronder een basismodel van 11,5 kW/48 ampère, een “premium” versie van die lader (met touchscreen en camera) en een krachtiger model van 19,2 kW/80 ampère. De gemeenschapsinspanningen beginnen in 2022 en maken deel uit van een grotere investering van $ 750 miljoen via Ultium Charge 360.

  Opladen op niveau 2 gaat niet erg snel. Dit is meer een muuroplader die je zou kopen voor thuis (waar opladen ‘s nachts prima is) dan een snelle optie zoals een Tesla Supercharger of de snelle stations van Electrify America. De distributie is ook niet zo goed als het klinkt. Dealers willen misschien meerdere stations op één locatie installeren om wachtrijen te minimaliseren.

  Dit kan nog steeds welkom nieuws zijn. Veel uitbreidingen van het laadnetwerk richten zich op krachtige laders die bedoeld zijn voor lange afstanden. Het gemeenschapsprogramma van GM richt zich meer op dagelijks rijden, waarbij u misschien alleen opwaarderingen nodig heeft. Het kan echter bijzonder handig zijn voor sommige appartementen. Bewoners in die gebouwen hebben zelden de mogelijkheid om thuis op te laden, en dit kan EV’s praktisch maken zonder kosten voor eigenaren en huurders van gebouwen op te drijven.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]