More

  Arturia ontgrendelt aangepaste wavetables voor de MicroFreak |

  Een van mijn favoriete budgetsynths wordt steeds beter. Na het toevoegen van drie nieuwe verbazingwekkende oscillatoren eerder dit jaar, brengt Arturia aangepaste wavetables naar de MicroFreak als een gratis firmware-update.

  De MicroFreak had al een ingebouwde wavetable-engine, dus dit is geen enorm stuk. Maar als je je eigen wavetables kunt importeren, krijg je de mogelijkheid om echt je eigen unieke geluiden te bouwen. Er zijn talloze bronnen voor gratis wavetables, variërend van klassieke analoge tonen tot ijzige sferen tot uitbarstingen van ruis. Maar u kunt in principe elk gewenst geluidsbestand gebruiken. Zoem in je telefoon, of leg audio vast van de zwerfkatten in je buurt die vechten, upload het dan naar de MicroFreak en verander het in een synthesizer.

  iDeze inhoud is niet beschikbaar vanwege uw privacyvoorkeuren. Werk hier uw instellingen bij en laad de pagina opnieuw om deze te bekijken.

  Het toevoegen van aangepaste wavetables is eenvoudig genoeg met Arturia’s MIDI Control Center desktop-app. Er is een speciaal tabblad voor hen bovenaan de interface zodra je je Microfreak hebt aangesloten. Je kunt maar 16 aangepaste tabellen tegelijk hebben, en het formaat kan een beetje lastig zijn om vast te stellen als je je zorgen maakt over perfect vloeiende geluidsgolven – 32 cycli bestaande uit 256 samples per cyclus. Maar als je gewoon zijn eigenaardigheden omarmt, is de WaveUser-engine in staat tot vreemde, wilde en schurende geluiden die spreken tot de sterke punten van de MicroFreak.

  Om te pronken met de nieuwe WaveUser-engine, zijn er natuurlijk 64 nieuwe presets. Maar laten we eerlijk zijn, fabrieksinstellingen met Arturia voorzien van wavetables schieten hier een beetje tekort.

  De nieuwe 4.0-firmware heeft ook een paar andere kleine verbeteringen. Inclusief een snellere scrollsnelheidsoptie voor de oscillatorregelaars en de mogelijkheid om Unison- en Chord-modi te gebruiken, kan nu op elke noot worden toegepast, of ze nu live worden gespeeld, afkomstig zijn van een sequencer of een externe bron.

  MicroFreak 4.0 is nu beschikbaar als gratis update op Arturia’s website en via MIDI Control Center.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]