More

  Analyse onthult gecoördineerde Twitter-campagne tegen Harry en Meghan |

  De meeste Harry-en-Meghan-haat die je op Twitter ziet, komt volgens Bot Sentinel van een relatief klein aantal accounts. De Twitter-analysedienst heeft een rapport gepubliceerd waarin de activiteit op de website met betrekking tot de hertog en hertogin van Sussex wordt onderzocht en ontdekte dat ongeveer 70 procent van de hatelijke en negatieve opmerkingen over het paar afkomstig was van 83 accounts. Dat betekent gerichte pesterijen tegen de Sussexen, vooral tegen Meghan Markle.

  Bot Sentinel CEO Christopher Bouzy vertelde BuzzFeed News dat de anti-Meghan-campagne op de website niet lijkt op iets wat zijn team ooit eerder heeft gezien. Waarom? Omdat er geen motief is. Het is niet zoals de #StopTheSteal-beweging die de resultaten van de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan wil maken. “Zijn dit mensen die haar haten? Is het racisme? Proberen ze de geloofwaardigheid van [Harry en Meghan] te schaden? Jouw gok is net zo goed als die van ons,” zei hij.

  En door “mensen”, zei hij. betekent echte mensen. De accounts zijn geen bots, maar echte gebruikers die weten hoe ze de algoritmen van het platform moeten manipuleren. Ze vermijden detectie en voorkomen dat ze worden verbannen wegens het schenden van de Servicevoorwaarden van Twitter, bijvoorbeeld door negatieve opmerkingen over Harry en Meghan te koppelen aan positieve opmerkingen over William en Kate. “Dit niveau van complexiteit komt van mensen die weten hoe ze dit moeten doen, die worden betaald om dit te doen,” zei Bouzy.

  Bot Sentinel bemonsterde 114.000 tweets met hashtags en trefwoorden gerelateerd aan de Sussexen, zoals als #HarryandMeghan en #MeghanMarkle. Uiteindelijk identificeerde het in totaal 55 accounts die primair verantwoordelijk waren voor negatieve inhoud tegen de Sussexen, terwijl de rest (28 accounts) voornamelijk werden gebruikt om de inhoud die ze produceerden te versterken. Bouzy noemde de inhoud die ze genereren ‘organische haat’, die onder de radar kan vliegen en detectie door geautomatiseerde systemen kan omzeilen.

  Volgens BuzzFeed News heeft Twitter al vier van de in het rapport genoemde accounts opgeschort, terwijl zes anderen zetten hun profiel op privé.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]