More

  Sony’s Xperia Pro-I is een telefoon van $ 1800 met een 1-inch camerasensor |

  Begin 2021 introduceerde Sony de $ 2500 Xperia Pro. Het was een telefoon die het bedrijf maakte voor videoprofessionals. Nu is Sony terug met een tweede professionele smartphone die is ontworpen om fotografieliefhebbers aan te spreken. Het belangrijkste kenmerk van de Xperia Pro-I is een 1-inch sensor die is geleend van de RX100 VII point-and-shoot-camera van het bedrijf. Dat is een veel grotere sensor dan op de meeste telefoons.

  Om de zaken in perspectief te plaatsen: de primaire sensor van de Pixel 6 Pro heeft een pixelafstand van 1,2 µm. Daarentegen heeft de hoofdsensor op de Pro-I pixels van 2,4 µm, waardoor hij veel beter is bij weinig licht. Het kan ook 12-bits RAW-bestanden en native 4K-video opnemen met 120 frames per seconde met oogdetectie-autofocus. Over autofocus gesproken, hij wordt geleverd met 315 punten die 90 procent van het frame beslaan.

  De Pro-I bevat ook een van Sony’s BIONZ X-beeldverwerkingsprocessors, waardoor hij tot 20 frames kan opnemen per seconde met zowel autofocus als automatische belichting ingeschakeld. Door de hoge uitleessnelheid van de sensor kan een rolluikeffect worden voorkomen, een functie die volgens Sony de Pro-I helpt te onderscheiden van andere telefoons met 1-inch sensoren zoals de Mi 11 Ultra. Die handsets hebben ook geen autofocus met fasedetectie zoals de Pro-I.

  Als aanvulling op de 1-inch sensor is een 24 mm lens gemaakt van glas die kan schakelen tussen f/2.0 en f/4.0 diafragma’s . Sony ging voor een asferisch ontwerp om de optiek zo klein mogelijk te maken. Naast de primaire camera staat een 16 mm ultragroothoekcamera en een 50 mm telelenscamera. Sony zegt dat het voor die lensopstelling heeft gekozen na overleg met fotografen die het bedrijf vertelden dat ze een opstelling wilden die paste bij hun verzameling prime-lenzen.

  Als je eenmaal voorbij zijn camera bent, is de Xperia Pro-I in wezen een opgevoerde -up Xperia 1 III. Intern heeft de telefoon een Snapdragon 888 die wordt ondersteund door 12 GB RAM en 512 GB interne opslag. Je kunt tot 1TB extra opslagruimte toevoegen met behulp van een microSD-kaart. Alles wordt aangedreven door een batterij van 4.500 mAh. Sony beweert dat je de Pro-I een hele dag kunt gebruiken op één lading. In de doos zit een voedingsadapter van 30 W die de telefoon in 30 minuten tot 50 procent kan opladen.

  De Pro-I heeft ook dezelfde 6,5-inch OLED die op de Xperia 1 III werd geleverd. Het is een 4K-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz en een beeldverhouding van 21:9. Op het gebied van audio wordt de Pro-I niet alleen geleverd met een 3,5 mm koptelefoonaansluiting, maar ook met Sony’s LDAC- en DSEE-technologieën.

  Aan al deze mogelijkheden hangt een flink prijskaartje. In de VS is Sony van plan om de Xperia Pro-I te verkopen voor de oogverblindende prijs van $ 1.800. Zoals het bedrijf het ziet, krijgt u in feite een vlaggenschiptelefoon en RX100 VII voor minder dan de prijs van het afzonderlijk kopen van die apparaten. De Xperia Pro-I is echter geen één-op-één vervanging voor de RX100 VII. De point-and-camera van Sony voert beelden uit met 20,1 megapixels, waarbij de volledige uitlezing van de sensor wordt gebruikt. De Pro-I gebruikt een uitsnede omdat het gebruik van de hele sensor een veel grotere lens zou vereisen dan haalbaar zou zijn om op een smartphone op te nemen.

  Pre-orders voor de Xperia Pro-I openen op 28 oktober en de algemene beschikbaarheid volgt in december.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]