More

  macOS Monterey is nu verkrijgbaar zonder SharePlay |

  Apple heeft eindelijk de nieuwste grote versie van zijn Mac-besturingssysteem, macOS Monterey, uitgebracht. Hoewel het misschien een meer bescheiden update is dan in voorgaande jaren, zijn er enkele belangrijke veranderingen in sommige delen van het besturingssysteem.

  De opnieuw ontworpen Safari is misschien wel de meest voor de hand liggende transformatie voor veel gebruikers. Apple was aanvankelijk van plan om de tabbladenbalk te verwijderen voordat het gelukkig logisch werd en besloot het te laten zoals het is in een later ontwikkelaarsvoorbeeld. De balk komt overeen met de kleur van de webpagina die u bekijkt en er zijn enkele nieuwe functies, zoals tabbladgroepen.

  Apple heeft FaceTime ook in macOS Monterey vernieuwd. Het werkt een beetje meer als andere software voor conferentiegesprekken, in die zin dat u een oproep kunt starten en vervolgens andere mensen kunt uitnodigen. Dit omvat mensen die Android- of Windows-apparaten gebruiken via de nieuwe FaceTime-webapp. M1 Macs ondersteunen ook ruimtelijke audio voor FaceTime en andere functies via AirPods en AirPods Max.

  Anders voegt macOS Monterey de focusmodi toe die te zien zijn in iOS 15 en iPadOS 15, Quick Notes, Shortcuts en een nieuwe look Kaarten-app. Live Text, het antwoord van Apple op Google Lens, is een andere nieuwe tool die macOS-gebruikers ter beschikking staan.

  SharePlay, de functie waarmee mensen streaming video’s en muziek kunnen synchroniseren met vrienden, is nog niet beschikbaar. Je zult ook wat langer moeten wachten op Universal Control, dat Mac en iPad samenbrengt. U kunt uw cursor van de ene naar de andere verplaatsen en bestanden tussen apparaten slepen. SharePlay en Universal Control komen later dit najaar op macOS.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]