More

  Hertz bestelt naar verluidt 100.000 Tesla’s in de grootste EV-aankoop ooit |

  Tesla heeft vandaag een dubbel goed nieuws op het verkoopfront gehad. Hertz heeft 100.000 Tesla EV’s besteld voor zijn vloot, met plannen om ze vanaf november te verhuren in grote Amerikaanse markten en delen van Europa, aldus Bloomberg. Dat zou de grootste bestelling voor elektrische voertuigen aller tijden zijn en een grote stap van Hertz naar het huren van elektrische auto’s.

  De bestelling is naar verluidt $ 4,2 miljard waard voor de vloot (die Model 3’s lijkt te zijn) volgens de verslag doen van. Het vertegenwoordigt ongeveer 1/10e van wat Tesla momenteel jaarlijks kan produceren, waardoor Hertz mogelijk andere verhuurbedrijven kan buitensluiten. Naar verluidt kocht het goed uitgeruste, in plaats van basismodelversies, en betaalde het bijna de volledige catalogusprijs voor elke eenheid.

  Hertz-klanten zullen toegang hebben tot Tesla’s supercharger-netwerk, en Hertz zou ook zijn eigen oplaadinfrastructuur aan het bouwen zijn. Uiteindelijk is Hertz (dat ook eigenaar is van de merken Dollar, Thrifty en Firefly) van plan om bijna volledig elektrisch te gaan met zijn half miljoen voertuigenpark.

  Dat is een behoorlijk scherpe ommekeer voor Hertz, aangezien het in 2020 failliet ging en pas in juni van dit jaar opkwam. Het werd uit faillissement gekocht door het in nood verkerende bedrijf Knighthead Capital Management (onder andere) voor $ 6 miljard. Na een grote ommekeer in de markt wordt het momenteel echter gewaardeerd op $ 11,6 miljard voordat het opnieuw op Nasdaq wordt genoteerd, meldde Bloomberg.

  Dat is echter maar de helft van het goede nieuws voor Tesla. De Model 3 van het bedrijf was in september de bestverkochte auto in Europa met zo’n 24.600 geregistreerde eenheden, wat volgens auto-analist JATO de eerste keer is dat een EV het maandklassement overtreft. Het is ook de eerste keer dat een voertuig dat buiten de EU is gefabriceerd, de verkoop heeft geleid. De verkoop van Tesla steeg met 58 procent ten opzichte van vorig jaar en de verkoop van EV/PHEV’s steeg in het algemeen met 23 procent ten opzichte van 2020.

  Vorige maand waren de registraties goed voor 74 procent van [Tesla’s] volume in het derde kwartaal. Sinds zijn intrede op de Europese markt heeft de Model Y ook goed gepresteerd en de tweede positie in de BEV-ranglijst behaald.

  Het nieuws is groot voor Tesla en de EV-industrie in het algemeen, wat aantoont dat de verkoop van EV’s in Europa blijft groeien. Veel daarvan is te danken aan genereuze belastingverminderingen en inruilpremies voor voertuigen met een verbrandingsmotor (ICE). September was een bijzonder goede maand voor Tesla, goed voor 74 procent van het volume in het derde kwartaal, volgens JATO.

  Toch is de automobielsector als geheel in Europa en elders gekelderd als gevolg van een wereldwijd chiptekort. Renault zei onlangs dat het dit jaar minstens 300.000 auto’s minder zou produceren vanwege het wereldwijde tekort aan halfgeleiders, aldus Reuters. “Dit jaar heeft de industrie goed gereageerd op de pandemie, maar wordt nu geconfronteerd met nieuwe supply chain-uitdagingen”, zegt JATO-analist Felipe Munoz. “De groeiende populariteit van EV’s is bemoedigend, maar de verkoop is nog niet sterk genoeg om de grote dalingen in andere segmenten te compenseren.”

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]