More

  Blue Origin kondigt plannen aan voor een commercieel ruimtestation |

  Blue Origin heeft ambitieuzere plannen dan alleen ruimtetoerisme. Vandaag heeft het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos aangekondigd dat het ook werkt aan het creëren van een eigen ruimtestation. Het wordt Orbital Reef genoemd en belooft een soort industrieel en commercieel centrum te worden, en het is de bedoeling dat het in de tweede helft van dit decennium operationeel wordt.

  Het zal worden ontwikkeld, eigendom van en geëxploiteerd in samenwerking met Sierra Space, een dochteronderneming van de Sierra Nevada Corporation. Sierra Space is misschien beter bekend om Dream Chaser, een ruimtevaartuig dat in 2022 in gebruik zal worden genomen en vracht naar het internationale ruimtestation zal vervoeren. Orbital Reef wordt ook ondersteund door Boeing, Redwire Space, Genesis Engineering Solutions en Arizona State University. Het bedrijf hoopt de Starliner van Boeing en de eerder genoemde Dream Chaser van Sierra Space te gebruiken om zowel vracht als passagiers naar Orbital Reef te vervoeren.

  Beschouw Orbital Reef in wezen als een ‘business park’, maar dan in de ruimte. In een persbericht zei Blue Origin dat de bestemming “onderzoeks-, industriële, internationale en commerciële klanten de kostenconcurrerende end-to-end-diensten zal bieden die ze nodig hebben, waaronder ruimtetransport en logistiek, ruimtebewoning, accommodatie van apparatuur en operaties, inclusief aan boord bemanning.” Iedereen die “zijn eigen adres in een baan om de aarde wil vestigen” kan dat doen.

  dims?image_uri=https%3A%2F%2Fs.yimg .com

  “Doorgewinterde ruimtevaartorganisaties, hightech consortia, soevereine naties zonder ruimteprogramma’s, media en reisorganisaties , gefinancierde ondernemers en gesponsorde uitvinders, en toekomstgerichte investeerders hebben allemaal een plek op Orbital Reef,” zei het bedrijf in een persbericht.

  “Al meer dan zestig jaar hebben NASA en andere ruimtevaartorganisaties orbitale ruimtevlucht en bewoning in de ruimte, waardoor we in dit decennium een ​​commerciële onderneming van start kunnen gaan”, zegt Brent Sherwood, Senior Vice President van Advanced Development Programs voor Blue Origin. “We zullen de toegang uitbreiden, de kosten verlagen en alle diensten en voorzieningen bieden die nodig zijn om ruimtevluchten te normaliseren. Een levendig zakelijk ecosysteem zal groeien in een lage baan om de aarde en nieuwe ontdekkingen, nieuwe producten, nieuw amusement en wereldwijd bewustzijn genereren.”

  Het enige succesvolle project van Blue Origin is een suborbitaal toeristisch programma dat passagiers naar de rand van ruimte (en terug) op de New Shepard. Het heeft al acht mensen gevlogen, waaronder Bezos en William Shatner van Star Trek. Andere projecten, zoals de New Glenn-raket (die het bedrijf hoopt te gebruiken om enkele modules van Orbital Reef te lanceren) en de Blue Moon-maanlander zijn nog in ontwikkeling.

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]