More

  Amazon geeft details van aangepaste Alexa-programma’s voor ziekenhuizen en pensioengemeenschappen |

  Amazon heeft twee nieuwe programma’s voor Alexa aangekondigd, gericht op gezondheidszorg en bejaardentehuizen. Via Alexa Smart Properties kunnen ziekenhuizen en seniorengemeenschappen hun eigen aangepaste versie van de stemassistent gebruiken.

  Bejaardentehuizen kunnen Alexa gebruiken om bewoners te helpen contact te houden met familie en vrienden, in contact te blijven met het personeel , deelnemen aan activiteiten en betrokken blijven bij andere leden van de gemeenschap. Medewerkers kunnen Alexa gebruiken om aankondigingen uit te zenden en natuurlijk kan de spraakassistent nog steeds worden gebruikt voor zaken als het aansturen van aangesloten apparaten en smart tv’s.

  Amazon’s doel met het zorgprogramma is om onder meer laat medewerkers inchecken bij patiënten zonder dat ze hun kamer hoeven te betreden. Patiënten kunnen op hun beurt vragen aan verpleegkundigen stellen en kunnen korte vragen beantwoorden zonder dat ze hun station hoeven te verlaten. Daarnaast kunnen ze Alexa vragen om muziek of een podcast af te spelen. Net als bij het seniorenprogramma konden zorgverleners Alexa gebruiken voor mededelingen. Dit programma bouwt voort op een proefproject uit 2019 in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles.

  Een versie van Alexa voor zorgverleners is iets waar Amazon al een tijdje mee bezig is. Een rapport in 2017 suggereerde dat het bedrijf hardware en software aan het ontwikkelen was voor projecten in de gezondheidszorg, en die geruchten namen het jaar daarop toe. In 2019 introduceerde Amazon de eerste HIPAA-conforme Alexa-vaardigheden, waarmee aanbieders mensen kunnen helpen bij het beheren van recepten en het verstrekken van bloedglucosemetingen en tips aan mensen met diabetes. Het is de afgelopen jaren ook doorgedrongen op het gebied van telezorg.

  Amazon is niet het enige grote technologiebedrijf met interesse in de gezondheidszorg. Microsoft investeerde $ 40 miljoen in een AI for Health-programma en kondigde eerder dit jaar plannen aan om spraaktechnologiebedrijf Nuance te kopen voor $ 19,7 miljard om zijn AI-, cloud- en gezondheidszorgambities te stimuleren.

  Google heeft ondertussen nauw samengewerkt met een aantal zorgverleners. Het kondigde plannen aan om dit jaar een kantoor te openen in Rochester, Minnesota. Het hoofdkantoor van de Mayo Clinic is daar gevestigd en de twee partijen zijn van plan om verder samen te werken.

  - Advertisement -inloopdouche

  Recent Articles

  douchecabine

  Related Stories

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Stay on op - Ge the daily news in your inbox

  [tdn_block_newsletter_subscribe input_placeholder="Email address" btn_text="Subscribe" tds_newsletter2-image="730" tds_newsletter2-image_bg_color="#c3ecff" tds_newsletter3-input_bar_display="" tds_newsletter4-image="731" tds_newsletter4-image_bg_color="#fffbcf" tds_newsletter4-btn_bg_color="#f3b700" tds_newsletter4-check_accent="#f3b700" tds_newsletter5-tdicon="tdc-font-fa tdc-font-fa-envelope-o" tds_newsletter5-btn_bg_color="#000000" tds_newsletter5-btn_bg_color_hover="#4db2ec" tds_newsletter5-check_accent="#000000" tds_newsletter6-input_bar_display="row" tds_newsletter6-btn_bg_color="#da1414" tds_newsletter6-check_accent="#da1414" tds_newsletter7-image="732" tds_newsletter7-btn_bg_color="#1c69ad" tds_newsletter7-check_accent="#1c69ad" tds_newsletter7-f_title_font_size="20" tds_newsletter7-f_title_font_line_height="28px" tds_newsletter8-input_bar_display="row" tds_newsletter8-btn_bg_color="#00649e" tds_newsletter8-btn_bg_color_hover="#21709e" tds_newsletter8-check_accent="#00649e" embedded_form_code="YWN0aW9uJTNEJTIybGlzdC1tYW5hZ2UuY29tJTJGc3Vic2NyaWJlJTIy" tds_newsletter="tds_newsletter1" tds_newsletter3-all_border_width="2" tds_newsletter3-all_border_color="#e6e6e6" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLWJvdHRvbSI6IjAiLCJib3JkZXItY29sb3IiOiIjZTZlNmU2IiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" tds_newsletter1-btn_bg_color="#0d42a2" tds_newsletter1-f_btn_font_family="406" tds_newsletter1-f_btn_font_transform="uppercase" tds_newsletter1-f_btn_font_weight="800" tds_newsletter1-f_btn_font_spacing="1" tds_newsletter1-f_input_font_line_height="eyJhbGwiOiIzIiwicG9ydHJhaXQiOiIyLjYiLCJsYW5kc2NhcGUiOiIyLjgifQ==" tds_newsletter1-f_input_font_family="406" tds_newsletter1-f_input_font_size="eyJhbGwiOiIxMyIsImxhbmRzY2FwZSI6IjEyIiwicG9ydHJhaXQiOiIxMSIsInBob25lIjoiMTMifQ==" tds_newsletter1-input_bg_color="#fcfcfc" tds_newsletter1-input_border_size="0" tds_newsletter1-f_btn_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxMiIsInBvcnRyYWl0IjoiMTEiLCJhbGwiOiIxMyJ9" content_align_horizontal="content-horiz-center"]